elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Trofeu Filaes augmenta la participació

El Trofeu Filaes augmenta la participació
  • Es jugarà els pròxims 7 i 8 d'abril i comptarà amb més filaes en cada modalitat i més esportistes que en darreres edicions

MÉS FOTOS
El Trofeu Filaes augmenta la participació - (foto 2)
El Trofeu Filaes augmenta la participació - (foto 3)
El Trofeu Filaes augmenta la participació - (foto 4)

Ahir va tindre lloc al Centre d’Esports el sorteig de les diferents modalitats que conformaran el Trofeu Filaes 2023, cal destacar aquest any l’augment de participació respecte al darrer any.

Un total d’onze modalitats algunes d’elles en diferents categories que tornaran a fer d’aquest esdeveniment un dels més destacats del calendari esportiu a la nostra ciutat. Bàsquet, futbol sala (sènior i aleví), futbol 8 (infantil i cadet), futbol 7 (juvenil i veterà), pàdel (or, plata i bronze), petanca, tenis taula, cursa camp a través, BTT, CrossFit i raspall són les modalitats novament presents.

Cal indicar que aquest any com a novetat els quarts de final i les semifinals de futbol sala sènior es jugaran en el pavelló Mutua de Levante per motius de seguretat, ja que en el Miguel Sarasa s’omplia totalment, inclús els corredors i les escales. Per aquest motiu la final de futbol sala serà una hora més tard, a les 19.30 hores, després de la de bàsquet.

Pel que fa a les instal·lacions la majoria de modalitats desenvoluparan la competició en el Poliesportiu Municipal Francisco Laporta, una de les novetats és que la cursa de bicicleta de muntanya també es farà a la part alta del poliesportiu, igual que la cursa. La petanca també es durà a terme en el Poliesportiu, perquè és on els participants han volgut i ho han decidit en una votació. El bàsquet disputarà la seua primera fase en el pavelló del col·legi San Vicente de Paúl, mentre que el pàdel es jugarà a l'Urban Padesport, el CrossFit a CrossFit Alcoy i el raspall al trinquet de l'Alqueria d'Asnar.

Respecte a l’edició anterior creix el nombre de filaes en quasi totes les modalitats:

- Bàsquet: es passa de 12 a 15 filaes.

- Futbol sala sènior: tenim una filà més passant de 24 a 25 filaes.

- Futbol sala aleví: aquesta és l'única categoria que baixa passant de 10 a 7 filaes.

- Futbol 8 infantil: creix de 9 a 11 filaes.

- Futbol 8 cadets: passem de 6 a 10 filaes.

- Futbol 7 veterans: augmenta la participació de 10 a 13 filaes.

- Futbol 7 juvenil: es duplica la participació passant de 4 a 8 filaes.

- Pàdel: una filà més de 26 a 27 filaes.

- Petanca: són dues les filaes que s'incorporen al torneig passant de 25 a 27 filaes.

- Tenis taula: quatre filaes més, de 8 a 12 filaes.

- Cursa camp a través: de 19 a 22 filaes.

- Raspall: de 4 a 6 filaes.

- Crossfit: es queda en 5 filaes igual que el darrer any.

- BTT: de 14 a 15 filaes.

Encara no es coneixen dades exactes del nombre total de festers participants, però ben segur que hi seran prou més que els 1.413 de l’any 2022 i podria superar el rècord de participació de 2018 quan en van ser 1.570.

Tota la informació del sorteig i de la resta de qüestions relacionades amb el Trofeu, com els plànols de la cursa estaran a la web de l’Ajuntament d’Alcoi a la secció d’esports en aquest enllaç: https://www.alcoi.org/ca/areas/deportes/trofeu_filaes.html

«El trofeu filaes és un esdeveniment que uneix la festa i l’esport que igual que les festes cada any augmenta la seua participació. De la mateixa manera que en les filaes les dones tenen els mateixos drets i obligacions que els homes, en el trofeu filaes també poden participar de forma igualitària, totes les competicions són mixtes. També vull destacar la participació i el consens al qual s’arriba per fer qualsevol canvi o aportació en les competicions», ha afirmat el regidor d’Esports, Alberto Belda.

Pujar