elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tirolines i jornades de làser-tag i paintball són les propostes guanyadores dels pressupostos participatius per a la infància

  • Han participat un total de cinc centres educatius d’Alcoi i el CLIA

Un altre any l’Ajuntament d’Alcoi ha volgut comptar amb l’opinió de la infància per a decidir sobre un percentatge del pressupost municipal. El mes de maig es van iniciar les sessions dels Pressupostos Participatius Infància que en aquesta ocasió tenen la participació d’un total de quatre centres educatius (CEIP Horta Major, José Arnauda, Sant Roc i Salesianos Juan XXIII), el Centre d’Educació Especial Tomàs Llàcer i el Consell Local de la Infància i Adolescència (CLIA), abans de finalitzar el curs van fer les votacions, sent en l’apartat d’inversió la proposta més votada la creació d’un parc infantil amb tirolines en un espai natural amb 135 vots i un pressupost de 20.000 euros, i les dues en l’apartat de despesa corrent: jornada de paintball amb 80 vots i un pressupost de 3.000 euros i jornada de làser-tag amb 60 vots i un pressupost de 1.500 euros.

Han realitzat un total de tres sessions entre els mesos d’abril i juny on han treballat què és la participació, què són els pressupostos municipals, que tipus de propostes poden fer i se’ls va animar a fer treball de camp, investigant sobre què millorar de la nostra ciutat i el tipus d’activitats que els agradaria realitzar.

Es tracta de la setena edició dels Pressupostos Participatius Infància, que es van iniciar en 2017, i el pressupost total per a aquest any és de 25.000 euros. Recordem que aquest projecte segueix el mateix sistema que el ‘dels majors’ és a dir es destina una part per a inversió, en aquest cas 20.000 euros i una altra per a despesa corrent, 5.000 euros. S’entén com a inversió aquelles despeses destinades a la creació o adquisició de béns materials i que no comporten ni despesa corrent anual ni plurianual, més enllà de les mínimes necessàries per a la seua conservació i manteniment. Amb la despesa corrent es poden fer diferents activitats, són iniciatives que no perduren en el temps.

«Amb aquesta activitat la infància de la nostra ciutat és protagonista i veu com les seues propostes per millorar Alcoi es porten a terme, i no només això, també ajudem a conformar una ciutadania activa amb la ciutat des de la infància i afavorim la sensibilització dels xiquets i xiquetes sobre la importància d'actuar de manera responsable i de manera crítica en la presa de decisions», ha destacat la regidora de Participació i Infància i Adolescència, Aroa Mira.

Pujar