elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les tempestes de la matinada del dimarts provoquen entrades d'aigua en diversos espais d'Alcoi

Les tempestes de la matinada del dimarts provoquen entrades d'aigua en diversos espais d'Alcoi
  • Les regidories d'Obres i Serveis, Seguretat i Protecció Civil han analitzat les incidències en una reunió en la qual han revisat el protocol d'emergència perquè estiga llest davant nous episodis tempestuosos

La tempesta de la matinada d'aquest dimarts, que ha deixat a Alcoi 18 litres d'aigua per metre quadrat entre les 05.00 i les 07.00 hores, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha produït diverses incidències entre les quals destaquen l'entrada d'aigua en diferents espais públics i privats, arrossegament de terres o el salt de diverses tapes de clavegueram.

La situació ha sigut analitzada aquest dimarts al matí en una reunió entre el vicealcalde d'Alcoi i regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez i els regidors de Seguretat, Raül Llopis; i de Protecció Civil, Jordi Silvestre.

Segons s'ha informat en aquesta reunió, s'han rebut avisos per entrada d'aigua en el Museu Explora, en el Centre Social de la Zona Nord, en el Centre de Majors de la Zona Alta, en el garatge de la Policia Local i en alguns despatxos de la Casa Consistorial. També hi ha hagut avisos en alguna empresa i en el convent del Sant Sepulcre. D'altra banda, ja s'han recol·locat les tapes de clavegueram en aquells punts en els quals s'ha registrat més pressió i s'ha comprovat que la xarxa municipal funciona correctament.

Malgrat que la depressió aïllada en nivells alts (dana) que es va despenjar el dilluns des del nord-est peninsular sembla avançar cap al litoral i encara que no existeix de moment cap avís específic que afecte el nostre municipi, es mantindrà la coordinació entre els diferents departaments davant possibles noves tempestes, donat el marge d'incertesa de la predicció quant a l'evolució de la dana.

En aquest Pla d'Emergències de la ciutat estan inclosos diversos departaments del Consistori, com a Policia Local, IGS, Arquitectura, Medi Ambient, Protecció Civil o Serveis Socials.

El vicealcalde, Jordi Martínez, destaca que: “estem preparats per a reforçar el dispositiu si fora necessari i es produïra qualsevol tempesta de forta intensitat o algun fenomen meteorològic destacable. Considerem que la coordinació i la prevenció són necessàries per a actuar de manera ràpida davant qualsevol contingència que puga produir-se, preparant-nos per a protegir la ciutadania i el nostre entorn de la millor manera possible".

Pujar