elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Socialistes d'Alcoi aposten per incentivar la indústria cultural i creativa a la ciutat posant en marxa una fàbrica de creació

  • Es tracta de recuperar antics espais fabrils en desús per dotar-los de contingut cultural

  • Aquest projecte es materialitzarà prop del nou Parc Tecnològic de Rodes amb la intenció de crear sinergies

Els Socialistes volen potenciar la cultura com a motor de creixement econòmic, també tenen com a finalitat incentivar l’atracció i retenció del talent creatiu, així com crear laboratoris d'investigació i creació de projectes multidisciplinaris. Per això posaran en marxa una fàbrica de creació. Es tracta d’un projecte que vol recuperar antics espais fabrils en desús per dotar-los de contingut cultural. Són espais polivalents centrats en pràctiques de disciplines artístiques i audiovisuals que donen suport a l'expressivitat creativa local. En ells conviuen: investigació, creació, producció i difusió. Amb aquesta iniciativa ampliaran la visibilitat, promoció i difusió dels artistes i creadors. A més, oferiran l’ús d’aquestes infraestructures a empreses i iniciatives privades del sector.

De manera estratègica, pretenen desenvolupar aquest projecte prop del nou Parc Tecnològic de Rodes amb la intenció de crear sinergies entre diferents indústries que aporten valor a la Ciutat, en concret a una de les antigues fàbriques que de la plaça Gonçal Cantó-carrer Quevedo. Serà una nova eina on desenvolupar una activitat artística, creativa i cultural basada en xarxes de connexió entre les diferents disciplines i els agents culturals, socials i econòmics de la Ciutat.

El primer pas per dur-ho a terme és treballar en un Pla Director com a full de ruta que incorpore la visió i necessitats dels sectors professionals de l’àmbit cultural i de la ciutadania, així com els reptes que ens puguen situar a l'avantguarda dels espais artístics i creatius.

«Aquesta és una eina de reforç i connexió entre la cultura i la ciutat. A la ciutat d’Alcoi, comptem amb dos Campus Universitaris i una Escola d'Art i Superior de Disseny, el nombre de creadors és molt elevat. És per açò que volem posar a la seua disposició llocs on poder desenvolupar el talent que tenim i ajudar a crear nous mercats laborals. En la fàbrica de creació conviuran disciplines com: teatre, dansa clàssica i contemporània, arts audiovisuals, música i l’art en totes les seues disciplines: pintura, escultura, performance, dibuix i il·lustració, entre d’altes. Es tracta, en definitiva, de potenciar una xarxa productiva, social, cultural i econòmica entorn de l'experimentació i la pràctica cultural. Un punt d'encontre», ha destacat l’alcalde d’Alcoi i candidat a l’alcaldia, Toni Francés.

Ací podeu veure un vídeo sobre el projecte: 

Pujar