elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Socialistes d'Alcoi ampliaran les instal·lacions i el personal del CS La Bassa

  • El passat 5 d’abril es va adjudicar la redacció del Projecte

Els Socialistes d’Alcoi treballen per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, de totes les persones que viuen a Alcoi, i un projecte que serà una realitat i no és cap promesa electoral és l’ampliació tant de les instal·lacions com del personal del CS La Bassa.

El passat 5 d’abril a Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va adjudicar la redacció del projecte i de la direcció d'obra per a ampliar i reformar el Centre de Salut La Bassa d'Alcoi. El pressupost estimat per a tota l'actuació és de quasi 8 milions d'euros i el termini d'execució total de l'obra s'estima en 18 mesos. Una vegada aprovat el projecte adjudicat ara el següent pas és la contractació de l’obra.

El Centre de Salut, una vegada ampliat, donarà servei a prop de 18.000 persones, i per a fer-ho comptarà amb 12 consultes de Medicina de Família; altres 12 consultes, d'Infermeria; 4, de Pediatria, i 3, d'Infermeria Pediàtrica. També es preveu optimitzar les àrees d'Extraccions i Tractaments, Treball Social, Servei de Rehabilitació amb gimnàs i Odontologia. A més de millorar l'atenció actual, s'hi incorporaran nous serveis, en concret, les àrees d'Atenció a la Dona i Cirurgia Menor, Punt d'Atenció Continuada per a Urgències i base d'ambulàncies, tant de SAMU com de Suport Vital Bàsic. La construcció resultant tindrà un consum energètic quasi nul i la màxima flexibilitat per a adaptar-se a futures necessitats assistencials o canvis en el funcionament del centre.

La reforma no sols suposarà una adequació de les instal·lacions en tots els seus aspectes, també provocarà un augment en la plantilla, ja que es crearan places estructurals, en concret: 2 metges de família, 2 persones infermeres, un auxiliar d'infermeria i un auxiliar d'administració. Amb l'actuació es dotarà al centre d'una unitat de Rehabilitació Bàsica amb una plaça de fisioteràpia i una altra d'auxiliar d'infermeria. També es crearà l'Àrea d'Atenció a la Dona i l'Àrea de Cirurgia Menor.

El Centre de Salut La Bassa va ser inaugurat fa 36 anys, en concret està en funcionament des del 25 de maig de 1987, per la qual cosa necessita una adaptació a les necessitats del segle XXI. Ofereix cobertura sanitària al barri de la Zona Nord, el més poblat d'Alcoi amb el 28% del total d'alcoians.

Pujar