elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Seguiment del Temporal a Alcoi

Seguiment del Temporal a Alcoi
  MÉS FOTOS
  Seguiment del Temporal a Alcoi - (foto 2)

  Des de l'ajuntament es continua treballant perquè la ciutat torne a la normalitat. El temporal ha deixat 265 litres d'aigua a la nostra ciutat i s'espera unes millores de les condicions climàtiques a mesura que avance el dia.

  Aquest matí a les 7 ha tingut lloc una reunió entre l'alcalde, regidors del govern i tècnics per a valorar la situació i determinar les accions a dur a terme.

  Tal com es va comunicar hui han obert els centres educatius de la ciutat en tots els nivells. Els parcs de la ciutat i el poliesportiu de Caramanxel ‘Juan Agudo *Garat’ estaran tancats, mentre que el Poliesportiu Francisco Laporta romandrà en el dia de hui tancat parcialment. S'han suspés els entrenaments exteriors i els del Pavelló Mutualitat de Llevant, també s'ha tancat el gimnàs. Hi haurà activitat normal en el Pavelló Miguel Sarasa i a les sales de tennis de taula i arts marcials. Des del Centre d’Esports han treballat per a situar en diferents instal·lacions de la nostra ciutat als equips i tractar que puguen entrenar dins de la major normalitat possible.

  Des de l'ajuntament es continua treballant per a retornar la normalitat a totes les urbanitzacions, també atenent els diferents despreniments, marges i murs que el temporal ha causat a la ciutat.

  També podem indicar que durant la passada matinada es va produir l'ensulsiada parcial de la façana d'un immoble situat al carrer de la Casa Blanca número 28. En la matinada anterior, és a dir en la del 19 al 20 de gener es va produir l'enfonsament parcial de l'edifici situat al carrer Pintor Casanova 36, tots dos edificis són de titularitat privada.

  Pel que respecta a l'edifici del Carrer de la Casa Blanca, assenyalar que no consta cap expedient de ruïna i el propietari tènia llicencia per a la seua rehabilitació des de novembre sense que es tinga constància que l'haguera realitzada.

  L'ajuntament ha comunicat al propietari que ha de retirar els enderrocs que han caigut a la via pública durant el dia de hui i estabilitzar la façana per a evitar riscos. En cas que el propietari no complira amb les seues obligacions, a més d'aplicar les sancions pertinents l'ajuntament actuarà d'ofici retirant els enderrocs i passant el càrrec al propietari. També ha emés una ordre perquè els Serveis Tècnics Municipals amb caràcter urgent retiren els enderrocs que impedeixen l'accés lliure als habitatges i comerços confrontants.

  Ressaltar que s'investigaran les causes d'aquesta ensulsiada i es prendran les mesures oportunes.

  En aquest edifici no vivia cap persona però s'han hagut de desallotjar sis de les cases confrontants. Quatre d'ells estaven allotjats en un allotjament turístic i s'han reallotjat en l'Hostal Savoy. Les úniques dues persones que vivien de manera permanent en l'altre edifici confrontant estan en cases de familiars i tornaran als seus habitatges quan siga possible.

  En relació a l'edifici del carrer Pintor Casanova, s'havia notificat als propietaris repetidament que devia tant eliminar el risc de despreniment com rehabilitar-lo, ja que al ser un immoble inclòs en el catàlog d'edificis protegits no pot ser derrocat.

  El passat 9 de gener l'arquitecte municipal va informar que no s'havien iniciat els treballs de rehabilitació de l'edifici. Després de l'enfonsament parcial s'ha acordat, ordenar a la mercantil propietària que amb caràcter d'urgència adopte en un termini màxim de 48 hores les mesures necessàries per a estabilitzar l'edificació, mantindre-la en condicions de seguretat i recollir els enderrocs, també s'ha estimat imposar la primera multa coercitiva de 5.000 euros i advertir a l'interessat de la imposició de successives multes mensuals fins que executen les obres de rehabilitació integral de l'edificació. La següent serà d'una quantia de 10.000 euros.

  Així mateix s'ha donat immediat trasllat al Ministeri Fiscal per la presumpta comissió del delicte contra el patrimoni històric, ja que es tracta d'un immoble inclòs en el catàleg d'edificis protegits.

  El carrer Pintor Casanova ja s'ha obert al trànsit, mentre el carrer Casa Blanca s'està pendent de la retirada dels enderrocs.

  Finalment recordar que continua tallada la carretera d'accés al Parc Natural del Carrascar de la Font Roja CV-797, per neu i gel i la carretera a a Bocairent.

  Pujar