elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Robatori a Alcoi: els lladres venen per 20 euros una font de ferro valorada en 1.800 euros

Robatori a Alcoi: els lladres venen per 20 euros una font de ferro valorada en 1.800 euros
  • La Policia Nacional va poder recuperar l'element en la chatarrería on va ser venuda

Agents de la Policia Nacional, han detingut als tres homes acusats d'haver furtat presumptament en un Parc cèntric de la ciutat, una font de ferro d'aigua pública valorada en 1.800 euros, que els agents van trobar i van recuperar en una chatarrería on els arrestats l'havien venuda per la insignificant quantitat de 20 euros.

Després de rebre's un avís de la sala CIMACC 091 en el qual una testimoni estava veient com tres individus estaven arrancant una font d'aigua pública, introduint-la en una furgoneta, les dotacions policials de servei de la Policia Nacional i de la Policia Local d'Alcoi, es van desplegar per la zona per a comprovar els fets i interceptar en el seu cas als possibles responsables.

Desplegament policial coordinat per Policia Nacional i Policia Local
Així doncs, una dotació policial es va personar en el lloc comprovant que efectivament la font havia sigut sostreta del seu lloc i, com a conseqüència, del lloc on es trobava, eixia un gran cabal d'aigua descontroladament de la canonada, per la qual cosa els agents van tindre avisar immediatament als serveis d'aigua municipals per a contindre la fugida d'aigua provocada pels responsables de la sostracció de la font.

Mentrestant, altres patrulles desplegades per la zona, sobre la base de les dades aportades pel testimoni dels fets, ràpidament van localitzar la furgoneta en la qual els autors havien carregat la font per a portar-li-la.

Venuda al pes per 20 euros en una chatarrería
Així va ser com els agents van donar amb els presumptes responsables de la sostracció de la font, els qui van manifestar in situ als policies que havien venut la font en una chatarrería de la mateixa població, havent rebut per la venda de la mateixa la irrisòria quantitat de 20 euros.

Per tal motiu, els agents intervinents de tots dos cossos policials, es van desplaçar fins a la chatarrería on van localitzar finalment la font abans que fora destruïda definitivament amb la resta de la ferralla.

Tres autors detinguts de la mateixa família
Paral·lelament, els agents de la Policia Judicial de la Policia Nacional, es van encarregar d'esclarir completament els fets, concloent la seua investigació que, en la sostracció del citat ben urbà, havien participat tres membres d'una mateixa família, sent un d'ells menor d'edat.

Així les coses, després de rebre els investigadors el corresponent informe tècnic de valoració i danys de la font pública per part de l'Enginyer Tècnic Agrícola Municipal, on s'estimava el valor de la font en 1.800 euros i els danys ocasionats en altres 240 euros, es va disposar la immediata localització i detenció dels tres implicats en els fets.

Els tres detinguts, de nacionalitat espanyola, d'entre 15 i 33 anys d'edat, van ser posats en llibertat després de ser sentits en declaració en dependències policials, quedant a l'espera de ser citats per a comparéixer en seu judicial. Quant a la detenció del menor d'edat, va ser posat en coneixement el fet a la Fiscalia de Menors d'Alacant.

La col·laboració ciutadana fonamental en la resolució del succés
Gràcies a la col·laboració ciutadana es va poder coordinar un ràpid desplegament policial entre la Policia Nacional i el cos de Policia Local d'Alcoi i es va aconseguir esclarir el fet i recuperar un bé urbà de preuat valor.

És per això que, la Policia Nacional recorda als ciutadans, que és de summa importància comunicar al 091 la comissió d'un delicte en el mateix moment en el qual l'estiguen presenciant perquè es puga actuar ràpidament i amb més eficàcia, intentant aportar la major quantitat de dades possibles sobre els autors i la manera i direcció de fugida.

Per a això s'ha creat l'aplicació ALERTCOPS, que qualsevol ciutadà pot descarregar gratuïtament i instal·lar en el seu telèfon mòbil i des de la qual podrà enviar una alerta o comunicar qualsevol fet delictiu que estiga presenciant, podent fins i tot aportar fotos o vídeos en temps real, a més de la ubicació concreta del lloc del succés, una cosa molt útil també quan s'està sent víctima d'un delicte.

Pujar