elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reunió de coordinació davant l'alerta taronja per pluges

Reunió de coordinació davant l'alerta taronja per pluges

  L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha emés, a través del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), un avís de riscos meteorològics pel qual s'estableix pre emergència nivell taronja per pluges en la Comunitat Valenciana. Enfront d'aquestes previsions, l'Ajuntament d'Alcoi ha convocat una reunió aquesta vesprada, presidida per l'alcalde, Toni Francés i amb la presència de diferents regidors, responsables de les àrees de Seguretat, Protecció Civil, Obres i Educació així com responsables de la Policia Municipal, i Protecció Civil, per a valorar els riscos i coordinar tots els recursos necessaris per a minimitzar en la mesura del possible, els efectes del temporal a la ciutat.

  Segons les previsions i pel que fa a la ciutat, l'episodi més fort s'espera per a la matinada del dimecres al dijous, sent les pluges previsiblement fortes. No obstant això, i dins de la normalitat d'aquests fenòmens en determinades èpoques de l'any, les mesures previstes no són en cap cas excepcionals. Des del Consistori es destaca la normalitat i el seguiment de l'evolució meteorològica així com el consum d'informació de fonts fiables, evitar els «bulos» i el seguiment de les recomanacions del Servei d'Emergències del 112 per part dels ciutadans.

  Recomanacions

  - Quan es notifique una pre emergència, cal procurar estar informat de l'evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació, seguir fonts oficials i no difondre «bulos» que incrementen l'alarma.
  - És necessari allunyar-se de les riberes dels rius i barrancs. No romangues en els ponts.
   
  - Es recomana informar-se de la situació abans d'iniciar un viatge. Circula preferentment per carreteres principals i autopistes. Utilitza el vehicle només si és imprescindible.

  - No intentar mai creuar un gual o un lloc inundat.

  - Retira els vehicles de les zones que puguen inundar-se.

  Pujar