elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PSPV: "El PP no vol que l’Hospital d’Alcoi siga Universitari"

  L'Ajuntament d'Alcoi va acollir durant el mes de maig passat una reunió entre representants del govern local, Universitat d'Alacant i Conselleria de Sanitat, en la qual van acordar donar inici als tràmits per a l'Hospital Verge dels Lliris fora declarat Universitari, la qual cosa possibilitaria que els universitaris de la branca sanitària puguen realitzar les seues pràctiques a la nostra ciutat.

  "Després de la comentada reunió des de la Generalitat van destacar que el creixement que suposaria aquesta transformació de l'hospital per a la ciutat, de fet el degà de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA, José Antonio Hurtado, va destacar que el nostre Hospital podria acollir en pràctiques universitaris de no sols de Medicina sinó als de tota la branca sanitària. La que era secretària autonòmica d'Universitats i Recerca, de la Conselleria de Sanitat, María Auxiliadora Jordá, va ressaltar el creixement que suposarà aquesta transformació de l'hospital per a la ciutat. mentre que la que era directora general d'Assistència Sanitària, de la Conselleria de Sanitat, va insistir que la presència d'universitaris suposarà un al·licient d'atracció de professionals de la salut".

  "El procediment per a convertir en universitari el Verge dels Lliris ja estava en marxa, amb l'objectiu de reforçar el centre sanitari de referència del Departament d'Alcoi que abasta les poblaci-ons de L'Alcoià i El Comtat, però ha sigut frenat amb l'arribada del Carlos Mazón a la Generalitat. Recordem que en el Ple celebrat el 12 de gener en l’Ajuntament d’Alcoi, es va aprovar per unanimitat la Moció Conjunta presentada pels grups Socialista, Compromís i Guanyar per instar al Govern de la Generalitat a considerar la possibilitat d’incloure l’àrea de salut d’Alcoi com a zona de difícil cobertura, així com instar-li a impulsar l’acord al que es va arribar per fer del nostre hospital un Hospital Universitari, així com que augmente la plantilla sanitària dels consultoris d’Alcoi i garantir així que els consultoris de la Zona Alta i Batoi no hagen de tancar".

  "Com ja hem dit en diverses ocasions, el portaveu del Grup Popular en l’Ajuntament d’Alcoi i Diputat Provincial, Carlos Pastor, va votar en contra de l’Hospital d’Alcoi fora Universitari en el Ple de la Diputació d’Alacant celebrat el 6 de març. Demostrant com per a ell el Partit Popular està per davant de la seua ciutat, Alcoi".

  “Fer l’Hospital d’Alcoi Universitari és crear un pol d’atracció per a joves estudiants, que potser després de fer les seues pràctiques es quedaren a viure a la nostra ciutat, tal com fan estudi- ants de l’UPV, o l’Escola d’Art. Nosaltres seguirem defensant aquesta acció, a la que ja van donar la Universitat d’Alacant i la Generalitat, quan estava governada pel Botànic, perquè en definitiva milloraria el servei de Salut Pública en la nostra comarca”, ha destacat la regidora, Teresa Sanjuán.

  Pujar