elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

10 Projectes participaran en la VII edició d'Activa Àgora

10 Projectes participaran en la VII edició d'Activa Àgora
  • Han sigut seleccionats d'entre els 19 projectes candidats al programa

L'Ajuntament d'Alcoi, en col·laboració amb la Diputació d'Alacant i amb el suport de CEEI, FEDAC i JOVEMPA, ha programat per als mesos de maig, juny i juliol la VII Edició del programa Activa Àgora, l'objectiu de la qual és diversificar i reactivar l'economia local mitjançant el suport a les persones emprenedores portadores d'una idea de negoci innovadora i que vulguen posar-la en marxa o consolidar la seua activitat.

A aquesta VII Edició s'han presentat un total de 19 candidatures, principalment d'Alcoi, però també d'altres municipis com Muro, Ontinyent o Plans i han sigut seleccionats 10 projectes que passaran a formar part del procés de capacitació, tutela i mentoria que ofereix el programa. Es tracta de projectes que s'inscriuen en sectors com l'edició de mitjans de comunicació, el disseny gràfic en 3D, l'atenció sociosanitària, la fabricació de mobiliari, la cosmètica i restauració ecològica, l'organització d'activitats culturals, les activitats artístiques o la millora dels processos industrials.

Activa Àgora està pensat per a orientar, capacitar i tutelar als emprenedors en el procés de definició del seu projecte, en el llançament de la seua empresa i en el suport a les empreses de recent creació. El programa continua collint bons resultats, perquè de la passada edició ja són quatre les empreses que estan en funcionament (Wateque, Slow Calm, El Cursador i Paqui Javaloyes-Community Manager), i altres dels projectes participants es troben en el procés d'arrancada.

El regidor d'Indústria i Ocupació, Alberto Belda, destaca que “iniciatives com Activa Àgora formen part d'un dels eixos centrals del nostre Pla d'Impuls Industrial: el desenvolupament del talent humà i l'emprenedoria. Aquest programa ha demostrat ser una molt bona eina per a diversificar l'economia local i generar riquesa a través de persones emprenedores que comparteixen els seus coneixements i desenvolupen els seus projectes a Alcoi i en el nostre territori”.

La setena edició del programa Activa Àgora arranca el pròxim 28 de maig amb la sessió inaugural i la primera activitat de treball grupal per als projectes seleccionats. Un punt d'inflexió tindrà lloc el 8 de juliol amb l'activitat grupal final de presentació de projectes que servirà per a atorgar el reconeixement al Millor Projecte Activa Àgora. En edicions anteriors aquest reconeixement ha recaigut en les empreses La Xica de les Plantes, Fustea, MudaKids, Soservicios, macrovital i Clara-Ment. El programa continuarà amb les tutories individuals de mentoria.

Aquesta nova edició d'Activa Àgora es desenvoluparà en format presencial, considerant per a això totes les recomanacions sanitàries per a assegurar el bon desenvolupament de les sessions.

Pujar