elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

A la presó el comptable d'una farmàcia d'Alcoi per estafar gairebé 160.000 euros a la propietària de l?establiment

A la presó el comptable d'una farmàcia d'Alcoi per estafar gairebé 160.000 euros a la propietària de l?establiment
  • L'acusat va desviar al seu compte els diners dels descomptes i bonificacions amb què la distribuïdora beneficiava els seus clients en funció de les compres de fàrmacs que li feien.

La Secció Tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat tres anys i cinc mesos de presó per un delicte d'estafa agreujada a un home que va treballar com a comptable en una farmàcia d'Alcoi on es va apropiar de 159.145 euros en perjudici de la propietària. La sentència de la sentència li imposa a més el pagament d'una multa de 2.400 euros i l'obliga a indemnitzar la perjudicada amb la quantitat defraudada.

Segons es recull a la sentència, els fets van passar entre els anys 2010 i 2015, quan el comptable, que s'havia guanyat la confiança de la nova propietària de la farmàcia i s'encarregava de la revisió de les comandes i el pagament de les factures del comerç, va facilitar per telèfon al principal proveïdor de medicaments de l'establiment un número de compte bancari de la titularitat.

L'acusat va simular davant la responsable de l'empresa proveïdora que comptava amb l'autorització de la apotecària perquè ingressaren en aquest nou compte els diners dels descomptes i bonificacions amb què la distribuïdora beneficiava els seus clients en funció de les compres de fàrmacs que li feien. .

D'aquesta manera, el comptable va aconseguir desviar mitjançant transferències periòdiques al seu propi patrimoni un total de 129.100 euros. Paral·lelament, el desembre del 2011, va redactar una ordre de transferència per un import superior a 30.000 euros per pagar una factura de la farmàcia que ja havia estat abonada amb anterioritat en què va posar com a destinació el compte bancari personal. La sentència no és ferma i pot ser recorreguda en cassació.

Pujar