elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Preparat el dispositiu per les previsions de pluges i tempestes

Preparat el dispositiu per les previsions de pluges i tempestes
  MÉS FOTOS
  Preparat el dispositiu per les previsions de pluges i tempestes - (foto 2)
  Preparat el dispositiu per les previsions de pluges i tempestes - (foto 3)
  Preparat el dispositiu per les previsions de pluges i tempestes - (foto 4)

  La ciutat, així com la major part del territori nacional es troba en alerta groga per risc de pluges i tempestes. En el nostre cas, hi ha una probabilitat entre el 40 i el 70% segons AEMET. Amb una possible precipitació acumulada de 20 mm per hora i també probabilitat de caiguda de pedra (granís).

  Davant aquesta situació l'Ajuntament d'Alcoi ha acollit a primera hora una reunió entre els caps de diversos departaments del Consistori: Policia Local, IGS, Arquitectura, Medi Ambient, Protecció Civil, Serveis Socials, amb regidors responsables d'aquestes àrees i l'alcalde, per a determinar el dispositiu enfront de les possibles pluges torrencials, tal com el determina el Pla d'Emergències de la ciutat.

  Entre les mesures acordades cal destacar que ja s'ha actuat actuant en els embornals amb neteja i control preventiu per a evitar possibles incidents, també hi ha un dispositiu que vetlarà per la qualitat de l'aigua potable, es farà un seguiment de les precipitacions en la zona de Barxell i Serra de Mariola en prevenció del possible augment de terbolesa en el pou, igualment s'estarà pendent de les edificacions que puguen presentar algun tipus de risc. Així mateix s'ha avisat a FCC perquè estiguen preparats per si existeixen despreniments. A més hi haurà control dels accessos als polígons industrials, es prestarà especial atenció a les càmeres de la ciutat i es tancaran els parcs si és necessari.

  A més tal com ho contempla el citat Pla que es va aprovar l'any passat, Creu Roja i ACIF ja estan preparats per a intervenir en cas que siga necessari.

  El vicealcalde, Jordi Martínez, destaca que: “estem preparats per a afrontar la situació. Sempre és important la prevenció i la coordinació. Hem de destacar que fa just un any el Ple va aprovar per unanimitat el pla d'emergències, la qual cosa ens permet fer front a les contingències que ocorren, preparant-nos per a protegir la ciutadania i el nostre entorn de la millor manera possible".

  Pujar