22 d’octubre de 2020 22/10/20

Podem Alcoi informa de les ajudes al lloguer pel Covid-19

Podem Alcoi informa de les ajudes al lloguer pel Covid-19 - (foto 1)

  Des d'ahir 5 de maig es poden sol·licitar les ajudes al lloguer pel COVID19. Per això, des de Podem i sabent que l'Ajuntament d'Alcoi està preparant el necessari per accelerar la gestió d'acompanyament, assessorament i tramitació de les ajudes en matèria de vivenda de forma telemàtica o presencial, volen fer arribar a tota la ciutadania informació d'aquesta opció i "que es pose en marxa quan abans millor" la tramitació d'ajudes al lloguer des de l'Ajuntament.

  La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica dirigida per Podem obre el termini per a la presentació de sol·licituds de les ajudes per al pagament del lloguer. Aquestes ajudes contribuiran a minimitzar l'impacte econòmic i social del COVID19 en els lloguers d'habitatge habitual i amplien les mesures i ajudes que estan portant-se a terme: exonerar lloguer dels habitatges públics, moratòries pels lloguer i hipoteques, suspensió de desnonaments, garantir els subministres bàsics.

  Les persones físiques titulars d'un contracte de lloguer, que s'hagin vist afectades per la crisi provocada pel COVID19, i es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica podran sol·licitar aquesta ajuda. El termini per a la presentació de sol·licituds va començar ahir 5 de maig i finalitza el 30 de juny.

  La quantia d'aquests ajudes van del 40% a 100%, fins a un màxim de 650 euros al mes. Es subvencionarà el pagament d'un màxim de 6 mesos de lloguer en un únic pagament.

  La tramitació de l'ajuda es pot fer de manera telemàtica o presencial, en ambdós casos es realitzarà seguint les instruccions de la pàgina web de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

  Una mesura de l'escut social que des de Podem volen que siga "accessible" a totes les persones que ho necessiten amb l'objectiu de "no deixar a ningú enrere".

  Continua afirmant el seu portaveu a l'Ajuntament d'Alcoi, Cristian Santiago, que "és imprescindible que els ajuntaments faciliten aquesta gestió d'acompanyament telemàtic o presencial per garantir que tot el que ho necessite puga tramitar l'ajuda al lloguer. Ningú es quede fora. I poder pal·liar els efectes socioeconòmics que es puguin produir al llarg dels propers mesos."

  Amb aquestes ajudes, conclou el portaveu de la formació morada, "es pretén enfortir el dret a l'habitatge. I complir amb les persones arrendadores, les quals en molts casos poden dependre d'aquests ingressos per tirar endavant."

  Pujar