elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oberta la inscripció per a l'II Congrés de Ciutats Intel·ligents i Big Data d'Alcoi, que se celebrarà a l'abril

Oberta la inscripció per a l'II Congrés de Ciutats Intel·ligents i Big Data d'Alcoi, que se celebrarà a l'abril
  • Durant la trobada es posarà sobre la taula l'impacte que té l'anàlisi, control i maneig de dades en la gestió d'empreses i administracions públiques

Ja està oberta la inscripció per a la segona edició del congrés de Ciutats Intel·ligents i Big Data Alcoi, que se celebrarà els pròxims dies 12 i 13 d'abril de 2023 en l'edifici Àgora d'Alcoi.

El congrés està organitzat per l'Ajuntament d'Alcoi, Districte Digital i el campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València a través de les seues càtedres Ciutat del Coneixement i Smart City Alcoi.

Es tracta d'una iniciativa que fusiona anteriors congressos i que va nàixer amb la ferma intenció de convertir-se en un fòrum biennal on professionals de referència, empreses digitals, líders de la indústria tecnològica o responsables de grans projectes on compartir la seua visió i debatre sobre tendències, reptes i oportunitats.

L'eix vertebrador del congrés serà el paper fonamental del Big Data en les estratègies de gestió, i la necessitat de donar suport a la transferència tecnològica a les empreses i administracions.

Segons explica el regidor d'Innovació i Societat Digital, Jordi Segura, «en aquesta segona edició del Congrés volem centrar-nos en l'impacte que té l'anàlisi, control i maneig de dades en la gestió d'empreses i administracions públiques. A més, volem acostar a la ciutadania què és, què fa, i què suposa l'ús correcte de dades per a la gestió d'empreses i municipis».

Durant la trobada també es parlarà de les últimes tendències tecnològiques sobre aquest tema, així com casos d'èxit de la seua aplicació en empreses de diferents sectors, així com en municipis i regions.

A més, es fomentarà el networking amb les principals empreses i administracions que actualment apliquen en els seus procediments el tractament de Dades.

L'esdeveniment s'estructurarà en ponències magistrals, taules de debat, una fira d'empreses i moments dedicats al networking. Cadascuna de les sessions (la del dimecres, 12 d'abril i la del dijous, 13 d'abril) necessiten la seua pròpia inscripció, que pot realitzar-se a través dels enllaços en la pàgina https://ciudadesinteligentes.congresosalcoi.es/.

La jornada del dimecres vesprada constarà de ponències dirigides al sector empresarial, amb solucions Big Data orientades a empreses dins dels conceptes de Smart City: sostenibilitat, productivitat, connectivitat, accés a dades públiques…Es tracta de sessions dirigides a CEOs d'empreses o indústries, administracions públiques i ciutadania.

Per part seua, la jornada del dijous al matí inclou sessions dirigides per a ciutadania, tècnics d'administracions públiques (ADL, tècnics Turisme i Innovació) i empreses proveïdores de serveis per a l'administració. En elles s'exposaran casos pràctics dins del concepte Smart City i continguts alineats amb els plans de sostenibilitat dels municipis.

De manera paral·lela al Congrés es realitzarà un “showroom” d'empreses, en les quals podran explicar directament les seues solucions aprofitant els moments d'entrada i eixida i els descansos realitzats durant l'esdeveniment. 

Pujar