elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Normalitat a la ciutat, precaució a les àrees naturals

  Des de l'Ajuntament d'Alcoi, s'ha informat de l'última hora del temporal a la ciutat, destacant la normalitat al nucli urbà, sempre tenint en compte el temporal que viu tota la Comunitat i que ha produït situacions realment greus a altres municipis. També es recomana no visitar les zones naturals, ja que algunes d'elles es troben inundades i en estar a prop de rieres i barrancs poden suposar un risc per als visitants.

  A la ciutat, els principals problemes es van viure ahir a la vesprada a la zona del Tossal, ja que l'obra inacabada de la Diputació d'Alacant, va provocar problemes al clavegueram d'aquests carrers. La brigada d'obres municipals, avisada des de divendres, es va traslladar a la zona per a drenar l'aigua, controlant la situació.

  L'altra situació anòmala ha sigut el canvi del subministrament d'aigua potable als barris de Batoi i Santa Rosa que ha passat dels dipòsit de Batoi i els Llençols a el Camí. L'Ajuntament també ha desplaçat una màquina per a treure terra i pedres al Camí de la Murtera, on hi havia hagut alguns problemes. D'altra banda, alguns baixos privats s'han inundat.

  També s'han suspès les funcions del Tirisiti ja que els centres escolars de fora de la ciutat que tenien reserva per avui, no s'han traslladat a causa del temporal que afecta a tota la Comunitat.

  Algun accident de trànsit i algun arbre caigut ha sigut la resta de problemes destacats al llarg del matí al centre urbà on la vida quotidiana ha transcorregut sense imprevistos de gravetat al nucli urbà. Les zones naturals han vist com ha augmentat ràpidament la quantitat d'aigua i es recomana no visitar zones com El Racó de Sant Bona Ventura, els voltants del riu, el Preventori i la resta d'àrees naturals per precaució. Els túnels de la Via Verda de Batoi i el Salt també s'han tancat a causa de les pluges. Es va especial menció als esportistes i senderistes perquè eviten al màxim apropar-se a les zones naturals, almenys, al llarg del dia.

  Des de l'Ajuntament també demana a la població, que no difonguen missatges, sobretot als grups i xarxes socials, que no provinguen de fonts oficials, ja que l'únic que produeix és confusió i alarma entre la població. Tant l'Ajuntament, com el 112 tenen canals oficials i els mitjans de comunicació també ajuden a fer difusió d'informació contrastada.

  La cara amable ha sigut les imatges espectaculars del Xorro del Salt o el riu Serpis al seu pas per la ciutat. De moment, segueix la precaució, i els efectius municipals estan preparats i atents per a resoldre qualsevol altra incidència que puga produir-se.

  Pujar