elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

En marxa els tallers formatius de l’OMIC als centres educatius d’Alcoi

En marxa els tallers formatius de l’OMIC als centres educatius d’Alcoi
  • El vicealcalde i regidor de Consum, Àlex Cerradelo, ha visitat un dels tallers i ha explicat que s’impartiran unes 100 hores de formació sobre diversos temes com la influència de la publicitat o l’ús de les noves tecnologies

La proposta de tallers formatius que s'ha preparat aquest 2024 des de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) d'Alcoi ha estat tot un èxit i es portaran a terme quasi 100 sessions a uns 2.000 alumnes de tots els centres educatius de la localitat. Així ho ha comunicat el vicealcalde i regidor de Consum, Àlex Cerradelo, qui va realitzar la setmana passada una visita a un d’aquests tallers per conéixer de primera mà el funcionament i va destacar «la gran acollida» i «la necessitat d’apropar el consum conscient i responsable a l’alumnat de la ciutat».

Amb aquesta iniciativa es pretén proporcionar eines adaptades a l'edat de l’alumnat per fer-los reflexionar sobre el consum, i és per això que a cada curs es farà un taller diferent, atenent a les necessitats i preferències dels usuaris. Per exemple, als tallers es parlarà de la influència de la publicitat, de l’ús d’Internet i els videojocs o, fins i tot, es formarà per entendre la informació que aporta l’etiquetatge dels productes. En general, l’objectiu és «remarcar els avantatges de ser uns consumidors responsables, reflexionant sobre les necessitats a l'hora de comprar i gastar, a més de fixar-se bé en allò que estem consumint i com ho fem».

Aquesta és una proposta que fa uns anys que es realitza, però des de la regidoria destaquen que «els centres educatius cada vegada aposten més per proporcionar informació en aquest àmbit a l'alumnat, potenciant els drets com a consumidors que estan presents en tots els aspectes de la vida quotidiana». A més, amb motiu de 15 de Març, Dia dels Drets de les Persones Consumidores, també es realitzarà un taller de sensibilització amb alumnes de 1r d'ESO sobre el consum de moda ràpida i el seu impacte en la societat i el planeta impartit pels tècnics de consum l’11 de març en l’IES Pare Vitòria.

 

Pujar