elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor recupera més de 42.000 euros en reclamacions

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor recupera més de 42.000 euros en reclamacions
  • El regidor de Consum, Àlex Cerradelo, ha fet públiques les dades del primer semestre, en què s’han tramitat vora 350 reclamacions i 155 han sigut resoltes favorablement

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha fet públiques aquesta setmana les dades sobre les reclamacions dels consumidors a Alcoi durant els primers 7 mesos de l’any.  Des de l’oficina, que depén de la regidoria de Consum, destaquen que s’han atés més de 1.000 consultes i s’han tramitat quasi 350 reclamacions, de les quals 155 han sigut resoltes favorablement. A partir d’aquestes reclamacions, des de l’OMIC s’han aconseguit recuperar més de 42.000 euros per als consumidors afectats.

A la informació que l’oficina ha presentat es confirma que els sectors amb més reclamacions són la telefonia, l’electricitat i el gas, la banca, les vendes per internet i el sector de l’automòbil, i aquests sectors són també aquells en què més diners s’han pogut recuperar. A més, pel que fa als motius de les reclamacions, destaquen els incompliments del contracte, els incompliments de la garantia o les deficiències a la qualitat dels serveis o dels productes.

El regidor de Consum, Àlex Cerradelo, ha destacat la importància de defensar els drets del consumidors mitjançant l’OMIC i s’ha mostrat satisfet perquè «gràcies a la feina de l’oficina molts consumidors han pogut solucionar els seus problemes». A més, ha animat a la ciutadania a fer ús d’aquest servei que l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania.

Per últim, des de l’OMIC han volgut proporcionar alguna informació pràctica durant l’estiu. Per exemple, pel que fa als allotjaments en vacances, recorden que és preferible reservar amb opció de cancel·lació gratuïta i que és interessant buscar opinions en fòrums especialitzats. També, pel que fa als vols, recorden que si existeixen problemes és important no abandonar l’aeroport sense haver formulat una reclamació al mostrador de l’aerolínia, o en el seu defecte al mostrador d’AENA.

Pujar