elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tot llest per a l'inici de les obres de la passarel·la de ciclovianants sota el pont de Cervantes

Tot llest per a l'inici de les obres de la passarel·la de ciclovianants sota el pont de Cervantes
  • Unirá la part urbanitzada del llit del riu Riquer amb la zona esportiva de Santa Ana, on es troba la pista de skate, permetent la continuïtat de la via verda des del Muboma fins a la Font del Quinzet

MÉS FOTOS
Tot llest per a l'inici de les obres de la passarel·la de ciclovianants sota el pont de Cervantes - (foto 2)
Tot llest per a l'inici de les obres de la passarel·la de ciclovianants sota el pont de Cervantes - (foto 3)

L'empresa encarregada de construir la passarel·la que connectarà la infraestructura verda entorn del llit del riu Riquer a banda i banda del pont de María Cristina, en la zona de Cervantes, ja està executant els treballs previs a l'inici de les obres.

Aquest projecte va ser una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius 2016 i la seua execució està inclosa en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI-Alcoidemà), com una de les accions per a renovar les infraestructures públiques i millorar la mobilitat urbana sostenible.

Els treballs, adjudicats a l'empresa IMESAPI, S. a., tenen un termini d'execució de quatre mesos des de la signatura de l'acta de replanteig i el seu cost està valorat en 281.487,22 euros (IVA inclòs), cofinançat al 50% amb fons FEDER de la Unió Europea del Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020.

El projecte consisteix en la construcció d'una estructura metàl·lica de 45 metres, composta de dos trams: un recolzat en un estrep que dona a l'àrea esportiva de Santa Ana, i un segon tram en suspensió que desemboca en el segon arc del pont de Cervantes i enllaça ja amb la també zona esportiva del River Fit, situada en la part baixa de la Fàbrica.

La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuan, subratlla que es tracta d'un projecte d'execució complicada, que ha patit diverses modificacions i retards però que finalment podrà dur-se a terme, oferint una oportunitat per a completar el traçat de la via verda ara interromput únicament a l'altura del pont de Cervantes i que va des del Muboma fins a la Font del Quinzet. “És un projecte molt demandat per la ciutadania i que suposarà una millora evident en l'aprofitament i gaudi d'una zona que volem potenciar amb activitats esportives i d'oci saludable”.

 

Pujar