elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl presenta el seu equip de mediació a l’Ajuntament d’Alcoi

L’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl presenta el seu equip de mediació a l’Ajuntament d’Alcoi
  • L’EVHA ha posat en marxa a tota la Comunitat Valenciana el servei de mediació comunitària i administració per a l’atenció i millora dels seus habitatges

MÉS FOTOS
L’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl presenta el seu equip de mediació a l’Ajuntament d’Alcoi - (foto 2)

L’equip de mediació de l’EVHA, encapçalat pel subdirector d'Intervenció Social, Mario Jordà, hi ha mantes una reunió amb l’equip d’habitatge municipal. Una primera presa de contacte per conéixer el personal que treballarà al projecte i establir noves línies de coordinació entre els dos equips.

Aquest servei compta, per part de l’equip de l’EVHA, amb una persona encarregada de la consergeria i una treballadora social que duran a terme les seues tasques al grup d’habitatges pertanyents a aquesta entitat, de dilluns a divendres. L’equip de mediació de l’Ajuntament d’Alcoi, servei que està en marxa des de fa dos anys a la ciutat, està format per una sociòloga encarregada de la direcció, una treballadora social que es dedica a la coordinació, una educadora social i un integrador social.

La posada en marxa de l’equip de mediació de l’EVHA a la ciutat d’Alcoi comporta la dedicació exclusiva de l’equip local als habitatges municipals. Així i tot, l’ajuda i el suport serà constant entre els dos equips, mantenint també una coordinació directa des del Departament d’Habitatge amb el Departament de Serveis Socials per tal de continuar treballant en la millora de la convivència i la integració de la diversitat cultural i intergeneracional en les zones vulnerables d’Alcoi, amb l’objectiu de resoldre conflictes entre els veïns residents, reduint els indicadors de risc i desestructuració comunitària, mitjançant l'atenció dels conflictes de caràcter veïnal i comunitari.

La regidora d'Habitatge, María Baca, afirma que «des del Departament valorem la implementació de projectes comunitaris tan necessaris com aquest, on diferents professionals donaran suport diari i ferramentes per millorar la convivència i la cura de les comunitats que formen part de l'habitatge públic i, que sens dubte, ajudaran a desactivar models disfuncionals i ajudaran a potenciar la integració i desenvolupament d’un projecte de vida tan necessari per a aquestes famílies».

«Cal recordar que aquest govern va apostar fermament per aquestes polítiques i va implantar aquest servei de mediació a la ciutat fa dos anys, on els resultats han sigut satisfactoris i rebuts amb una actitud afable en el seu conjunt, ja que podem remarcar que s'han reduït considerablement els conflictes comunitaris inicials en algunes de les comunitats que presentaven més problemes», ha conclòs la regidora.

Els habitatges pertanyents a l’EVHA estan ubicats en la zona del Castellar a Batoi, a la Placeta Les Xiques, Barbacana, Sant Miquel i Mossén de l’Ave Maria.

Pujar