10 de desembre de 2019 10/12/19

L'Ajuntament portarà endavant un programa de prevenció de drogues per a families amb fills adolescents

L'Ajuntament portarà endavant un programa de prevenció de drogues per a families amb fills adolescents - (foto 1)
  • És gratuït al llarg del mes de novembre

MÉS FOTOS
L'Ajuntament portarà endavant un programa de prevenció de drogues per a families amb fills adolescents - (foto 2)

L'Ajuntament d'Alcoi ha organitzat a través de la UPCCA (unitat de prevenció comunitària de conductes additives) un programa de prevenció familiar, titulat “A temps”. Està centrat en les famílies amb fills d'entre 10 i 14 anys.

El seu objectiu és facilitar a les famílies els recursos i estratègies per incrementar els factors de protecció enfront del consum problemàtics de drogues i altres situacions de risc. Així podran adquirir eines per desenvolupar la seva tasca educativa d'una manera més eficaç.

El programa “A temps”, consta de 8 sessions, repartides en el mes de novembre, en horari de 15.30 h a 17 h. Tractaran els següents temes:

-primera sessió: “Educar en l'Adolescència”.

-segona sessió: “I si els nostres fills consumeixen drogues?

-tercera sessió: “Ús saludable de les Noves Tecnologies”.

-quarta sessió: “Com aplicar normes en la família”.

-cinquena sessió: “La comunicació intrafamiliar”.

-sisena sessió: “La gestió de conflictes”.

-setena sessió: “Autoconeixement i autoestima”.

-vuitena sessió: “Recapitulant”.

En finalitzar totes les sessions s'oferirà una entrevista individual per a aquelles familiar que desitgin tenir un suport o orientació a nivell particular.

Les sessions seran els dies 7,9, 14, 16, 21, 23, 28 i 30 de novembre.

La inscripció és gratuïta, en el següent correu: upc@alcoi.org, o bé, cridant al telèfon 628193246 en horari de matins (aportant nom i número de telèfon). El lloc de realització serà a l'aula de formació de Serveis Socials, situada en C/ Camí 40 baixos. Es respectarà l'ordre d'inscripció, sent limitat el nombre de places.

La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, explica que “considerem que els pares a través d'aquest programa podran tenir més coneixements per prevenir el consum de drogues els seus fills adolescents, creiem que la prevenció és fonamental per prevenir les addiccions”.

“Des de la UPCCA durant tot l'any es diuen avanci diferents iniciatives per tractar un problema que ens preocupa molt, com és el de les drogues i les addiccions”, ha conclòs la regidora.

ocultar
L'Ajuntament portarà endavant un programa de prevenció de drogues per a families amb fills adolescents
Pujar