elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcoi organitza visites guiades en la Setmana Europea dels Cementeris Significatius

  • De l'1 al 5 de juny

Alcoi forma part de l'Associació de Cementeris Significatius d'Europa des de l'any 2012 sent el Cementeri Sant Antoni Abat membre de la Ruta Europea de Cementeris Significatius.

La ruta és considerada Itinerari Cultural Europeu i amb la finalitat de reivindicar els diferents cementeris d'Europa adherits, de manera conjunta se celebra la Setmana europea de Cementeris Significatius, a la qual Alcoi fa anys que se suma amb la finalitat de realçar el magnífic patrimoni i història del nostre cementeri monumental durant la primera setmana de juny. Ja han anunciat la seua celebració ciutats com Ljubljana (Eslovàquia) Karlovac, Rijeka i Koprivnica (Croàcia), Cracòvia (Polònia), Torí, Imola, Bolonya i Milà (Itàlia), Budapest (Hongria) i Atenes (Grècia)

L'objectiu de la celebració d'aquesta setmana és la dinamització dels espais i la seua posada en valor.

Alcoi compta amb material promocional del cementeri en diferents idiomes i de diverses apps per a fer una visita guiada del recinte guardonat amb diversos premis per part de diferents certàmens.

Enguany la proposta es basa en l'oferta de diferents rutes des de l'1 de juny fins al diumenge 5 de juny. Per a totes elles es requereix reserva prèvia. Igualment, durant els matins han organitzat visites guiades per a escolars amb la finalitat de promulgar els atractius turístics i culturals d'aquest meravellós espai.

En aquest enllaç està tota la programació de la nostra ciutat: https://alcoyturismo.com/alcoy/uploaded/Visitas%20Guiadas/Setmana_Europea_de_Cementeris_Alcoi.pdf

“Des de fa temps, hem treballat perquè el nostre cementeri es convertisca en un lloc cultural i turístic. Les diferents rutes que han donat a conéixer aquesta part de la nostra ciutat han sigut un èxit i hem rebut diferents premis pel nostre cementeri. El Cementeri Sant Antoni Abat ens permet apreciar diferents disciplines artístiques, però, sobretot, ens permet conéixer la nostra història i entendre'ns com a societat. A la nostra ciutat comptem amb un gran patrimoni històric, el nostre cementeri és un valor important com a destí, de fet, la ruta és considerada Itinerari Cultural Europeu. També ho és crear productes turístics, com les visites guiades que tindrem durant aquesta setmana, és molt rellevant la col·laboració publicoprivada per al desenvolupament turístic d'Alcoi i amb aquestes activitats tenim un exemple”, ha explicat la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

Pujar