elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alcoi habilitarà dues línies d'autobús llançadora per al Dia de les Entrades, un any més

L’Ajuntament d’Alcoi habilitarà dues línies d'autobús llançadora per al Dia de les Entrades, un any més
  • Connectaran els accessos nord i sud de la ciutat amb el barri del Viaducte, en la zona Centre. Hi haurà, a més, aparcaments dissuasius per a millorar la mobilitat i evitar aglomeracions de trànsit

L'Ajuntament d'Alcoi habilitarà el dissabte dia 20 d'abril dues línies d'autobús llançadora que permetran connectar les entrades nord i sud amb el barri del Viaducte, amb l'objectiu de facilitar un any més la mobilitat de tots aquells que visiten la ciutat durant les Entrades de les festes de Moros i Cristians.

La freqüència dels trajectes serà de 15 en el cas de Zona Nord – Viaducte i 30 minuts en Cementeri – Viaducte. El servei es posarà en marxa a les 8 h, eixint l'últim autobús a les 23.005 h. També s'incrementarà el nombre de places d'aparcament en les àrees pròximes als dos accessos.

Els vehicles que accedisquen a la ciutat per l'autovia A-7 (entrada sud des d'Alacant) seran desviats en direcció a la carretera de la Font Roja, per on podran estacionar en les zones habilitades i es podrà fer ús d'una de les dues línies d'autobús llançadora. S'habilitarà aparcament en tots els carrers Filà Verds i Filà Navarros, al carrer Vicente Balaguer Pascual (Cata), en el recinte del Monòlit i a l'esplanada del camp de futbol ‘Jorge Molina’.

La línia d'autobús llançadora realitzarà en aquest accés sud una parada inicial a l'esplanada del cementeri que portarà als viatgers fins al Col·legi Major Ovidi Montllor, en el barri del Viaducte. El primer autobús eixirà a les 8 des del Cementeri i l'últim a les 23.00 hores.

Respecte als vehicles que accedisquen per l'entrada nord de la ciutat, aquests es redirigiran cap als aparcaments habilitats en la Zona Nord, des d'on podran fer ús de la segona de les línies llançadora. Els aparcaments s'han habilitat als carrers dels polígons industrials de Cotes Altes i Cotes Baixes, així com al carrer Tirant lo Blanc.

El circuit d'aquesta segona línia d'autobús llançadora farà les següents parades: Alcalde Francesc Boronat (Hospital), Alcalde Francesc Boronat (CEIP Miguel Hernández), Rotonda Recinte Firal (davant de la farmàcia), Escultor Ridaura, Mestre Laporta (Aules Verdes), Juan Gil Albert. 46 (estació d'autobusos), València. 4 (Lidl), Polígon Industrial Cotes Baixes, carrer B (Seat) i Polígon Industrial Cotes Baixes, Carrer B (Mirasierra). Per a la volta, les parades seran: Polígon Industrial Cotes Baixes, carrer B (Mirasierra), Av. Hispanitat. 64 (Domti), Av. Hispanitat. 39 (Bar Las Cañas), Enginyer Colomina Raduán. 6, i Alcalde Francesc Boronat (Hospital). Amb una freqüència de 15 minuts el primer servei eixirà des de l'Hospital a les 8 del matí i l'últim a les 23.00 hores.

El preu del bitllet serà de 0,50 € per a tots els usuaris a excepció de xiquets i xiquetes menors de 4 anys i pensionistes, per als quals el viatge serà gratuït. No estarà habilitat el bonobús.

El regidor de Mobilitat i Festes, Jordi Martínez ha indicat que «des de que vam començar aquest servei l’hem anar millorant, adaptant-se a les necessitats i evitant els embussos que es produïen anys enrere a les entrades de la nostra ciutat. Les nostres festes cada any tenen més visitants i hem d’estar preparats per rebre als turistes i facilitar-los el seu accés a les entrades».

 

Pujar