elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alcoi habilita tres punts a les Entrades per a persones amb diversitat funcional

L’Ajuntament d’Alcoi habilita tres punts a les Entrades per a persones amb diversitat funcional
  • S'ha acordat un horari per a silenciar les atraccions de la Fira amb la finalitat de fer-les accessibles a xiquets i majors amb TEA, trastorn de l'espectre autista.

  • També hi haurà un espai per a les persones sordes amb una intèrpret de llengua de signes per a les Ambaixades

Les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi en Honor de Sant Jordi declarades d’Interés Turístic Internacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial són un esdeveniment que cap persona vol perdre's. Per això, l’Ajuntament treballa per aconseguir la màxima inclusió.

Aquest any hi haurà 3 zones a l’entrada habilitades el dia de l’Entrada per a persones amb diversitat funcional. Perquè puguen veure-la de la millor forma possible. Aquests espais són tan per a les persones de la ciutat com d’altres municipis. Dos estaran ubicats a la plaça d’Espanya, un a la zona del Campanar (carrer Don Simó) i l’altre en la zona que es gira i aproximadament és l’encreuament amb Sant Tomàs. El tercer és el tradicional en el Parterre. Tots ells estaran indicats i protegits amb tanques.

El dia de l’Entrada en horari de 12 a 13 i de 17 a 18 hores s’ha acordat amb el personal de la Fira que es silenciaran les atraccions amb la finalitat de fer-les accessibles a xiquets i majors amb TEA, trastorns de l'espectre autista. Aquest dia i horari de forma coordinada amb l’Associació Tea-Asperger Font Roja – Mariola.

A més d’aquestes accions com ja és habitual el dia de l’Alardo hi haurà un espai habilitat per a les persones sordes durant les Ambaixades, allí una intèrpret de signes traduirà les Ambaixades perquè no es perden cap detall d’aquest acte.

«En primer lloc, vull agrair el treball de l’Associació de Sant Jordi i en especial del seu ponent de cadires, Alberto Rivas perquè renuncien a la ubicació de cadires en tres espais per poder facilitar que les persones amb diversitat funcional puguen veure les entrades. També vull donar les gràcies al personal de Festes i Obres per tota la tasca que han fet, per poder dur a terme aquestes iniciatives que fan que la major part de les persones puguen gaudir de les Festes de Moros i Cristians», ha destacat la regidora de Polítiques Inclusives, Aroa Mira.

 

Pujar