elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcoi i la Cámara de Comercio organitzen un taller de contractació pública per a les empreses

L'Ajuntament d'Alcoi i la Cámara de Comercio organitzen un taller de contractació pública per a les empreses
  • És gratuït i tindrà lloc el dijous 6 de 12 a 14 hores

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Alcoi i la Cámara de Comercio organitzen un taller de contractació pública per a les empreses - (foto 2)

L'Ajuntament d'Alcoi i la Cámara de Comercio han organitzat un taller pràctic de contractació pública. Està dirigit a empreses i és totalment gratuït. Tindrà lloc el dijous 6 de juliol de 12 a 14 hores en la Cámara de Comercio. La inscripció s'ha de fer a través d'aquest enllaç: https://bit.ly/Inscripciones_Camara_Alcoy

Aquest curs pràctic serà impartit per personal tècnic del Departament de Contractació de l'Ajuntament d'Alcoi i per especialistes en contractació pública del despatx ‘Noguera Advocats i Assessors’, que informarà entre altres aspectes de com inscriure's en el ROLECE (Registre Oficial de Licitadors i Empreses Classificades de l'Estat), també s'explicarà com accedir a la plataforma de contractació del sector públic i com rebre avisos cada vegada que es publica algun anunci que puga interessar a l'empresa. A més uns altres tractaran aspectes centrats en com accedir a les contractacions en l'administració pública o com emplenar correctament una proposta o licitació.

“L’Ajuntament, com administració més pròxima al ciutadà, volem facilitar l’accés de les empreses locals a la contractació pública. A la que fa el seu ajuntament com la possibilitat a accedir a altres administracions i obrir-se mercat també en el sector públic.”. Explica la regidora d'Administració Pública, Lorena Zamorano, qui afig que “La legislació no permet que puguem afavorir a les empreses locals pel simple fet de la territorialitat, i el que ve passant, per inexperiència en general de les PIMES, és que no accedeixen als processos de compra de l'ajuntament, i sí que ho fan empreses grans, i constructores que tenen més trajectòria en obra pública.”.

“El principal problema amb el qual es troben les xicotetes empreses i els autònoms, és el burocràtic, que és realment farragós i té certa complexitat, almenys a l’inici. Precisament per això es fa aquest curs pràctic, per explicar en la pràctica que fer per poder accedir com autònom o empresa a les licitacions tant d’Alcoi, com de la resta d’Ajuntaments, diputacions, etc., de tot el territori nacional. El mateix tràmit d’alta aprofita per a tot, i la resta ja ho fa la pràctica”, destaca l'edil qui conclou afirmant que “Esperem que tinga molta acollida sent la voluntat tant de l'Ajuntament com de la Cambra de Comerç d’Alcoi anar repetint jornades d’aquest tipus perquè cada vegada siguen més les empreses i autònoms que formen part d’aquest món de la contractació pública”.

Pujar