elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcoi aconsegueix la paritat en la seua plantilla

  • Està seguint les indicacions del I Primer Pla d'Igualtat d'RH. 2020-2024

Les polítiques d'Igualtat han donat els seus fruits a l'Ajuntament d'Alcoi aconseguint la paritat entre la plantilla, incloent-hi les prefectures, en seguir el I Primer Pla d'Igualtat d'RH. 2020-2024.

El consistori té actualment un total 713 persones contractades, incloent-hi tots els plans d'ocupació i subvencions, sent el 51,05% dones, 364 i el 48,95% homes, 349. Si descomptem aquests plans, hi ha 660 persones, amb una paritat quasi total, 331 dones el 50,15% i 329 homes, 49,85%. En les prefectures hi ha 19 homes i 15 dones.

Cal ressaltar que l'Ajuntament està treballant les indicacions de l'I Primer Pla d'Igualtat d'RH. 2020-2024 i una prova d'això és que quan es va elaborar aquest pla, prenent les dades de 2018 el percentatge d'homes contractats era el 54,9% i el de dones el 45,1%.

El I Primer Pla d'Igualtat d'RH 2020-2024 és l'eix sobre el qual se centra bona part de la gestió que s'ha dut a terme en els últims anys a l'Ajuntament Alcoi. Amb diferents accions encaminades a eliminar les possibles desigualtats existents entre els homes i les dones en l'àmbit laboral i, per tant, una erradicació de les discriminacions per gènere. El seu objectiu general és regular formalment la incorporació de la perspectiva de gènere per a garantir que no existisquen biaixos de cap mena en els processos de contractació, selecció o en la documentació oficial.

Recordem que fa dos anys la Unitat d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcoi va portar a terme una campanya amb l'objectiu de complir una de les accions marcades en el citat Pla, en concret dins de l'eix 1.2; Infrarepresentació femenina en llocs de treball masculinitzats. Campanya per a visibilitzar la presència femenina en llocs de treball masculinitzats.

En aquesta campanya pretenia visibilitzar a dones de la plantilla que fan un treball on actualment hi ha infrarepresentació femenina per a quines altres dones o xiquetes puguen tindre referents i seguir el seu camí.

Onze dones de diferents departaments van mostrar en un vídeo d'un minut el seu dia a dia, i amb dos cartells que acompanyen cada vídeo es convida a qui el visualitza a reflexionar per a trencar estereotips relatius a l'ocupació laboral de les dones, aquest enllaç estan la llista de reproducció https://www.youtube.com/playlist?list=pl84_izm3v6rzu43pdcovb9z45lnuhunux  .

Actualment hi ha més dones en departaments com EIMAs, Benestar Social o personal administratiu, per exemple i més homes en Brigades com a obres, jardins o esports o la Policia Local.

Igualment cal destacar que la paritat en el Govern Municipal és total amb 6 homes i 6 dones. Pel que respecta a la corporació hi ha 10 regidors i 15 regidores, tenint paritat: PSOE, PP i Compromís, així com Ciudadanos que actualment té una sola regidora perquè un dels seus membres va passar a No Adscrit. Només tenen representació masculina Podem i Guanyar amb 2 regidors cadascun i Vox amb un.

“Treballem tant des del Departament de Personal com des d'Igualtat com de la resta de l'Ajuntament de manera transversal amb l'objectiu de garantir la igualtat real i efectiva entre dones i homes, en l'àmbit de les relacions laborals de l'Ajuntament incorporant la transversalitat de gènere en la gestió municipal de recursos humans i eliminant qualsevol mena de discriminació laboral per raó de sexe”, ha afirmat el regidor de Personal, Alberto Belda.

Pujar