elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Intens treball del dispositiu d'emergències a Alcoi

Intens treball del dispositiu d'emergències a Alcoi
  • Hi ha hagut una coordinació total de tots els departaments implicats

MÉS FOTOS
Intens treball del dispositiu d'emergències a Alcoi - (foto 2)
Intens treball del dispositiu d'emergències a Alcoi - (foto 3)
Intens treball del dispositiu d'emergències a Alcoi - (foto 4)
Intens treball del dispositiu d'emergències a Alcoi - (foto 5)

L'Ajuntament va activar el protocol d'emergències per nevada en la vesprada d'ahir, realitzant una reunió l'alcalde, Toni Francés, regidors del govern, tècnics de diferents departaments municipals, Policia Local i Emergències i Protecció Civil.

Han treballat huit patrulles de Policia Local, cal ressaltar que habitualment són tres, també els quatre vehicles tot terreny municipals tots disposen de cadenes i pala, a més han sigut dotats de llums blaves portàtils d'emergència perquè la ciutadania els poguera identificar.

També han actuat dues pales amb saler de FFCC, dues pales de bombers, 4 vehicles tot terreny i un amb pala d'ACIF, un vehicle amb saler de la brigada d'obres, 15 escampadors manuals de FFCC, 2 escampadors manuals de la Brigada d'Obres i dos vehicles tot terreny de Creu Roja: una ambulància i un vehicle de rescat. Es té un apilament de sal de 16 tones que s'ha utilitzat en els casos necessaris.

Des d'ahir a la vesprada fins a les primeres hores de hui hi havia alerta roja per neu i vent que ha passat a taronja per pluges i vent. Davant aquesta situació i seguint els consells dels tècnics es va decidir suspendre les classes en tots els nivells a la nostra ciutat i el servei de transport universitari STU, també es va acordar tancar els parcs i poliesportius municipals.

Després de tota una nit diluviant. Amb la baixada de temperatura de les 4 de la matinada ha arrancat l'aiguaneu, propiciant que la neu haja quallat en tota la ciutat. El dispositiu s'ha posat a treballar per a intentar que poguera transcórrer el dia amb la normalitat més gran possible i han adequat en primer lloc els accessos a hospital, centres de salut, així com als polígons industrials i urbanitzacions.

A les set del matí hi ha hagut una nova reunió en la qual s'han acordat seguir amb el dispositiu, i que demà dimarts si hi haurà classes a Alcoi.

L'autobús urbà i comarcal no ha pogut funcionar a primera hora però des de les 8.30 h aproximadament ja s'ha restablit el servei. Passades les 9.30 h s'ha obert l'accés a la circumval·lació, és a dir, es podia circular cap a Cocentaina.

D'altra banda, la Jutge Degana d'Alcoi ha decretat el tancament del Palau de Justícia i s'ha acordat la inhabilitat processal exclusivament per al dia de hui.

Respecte a les incidències més destacades, assenyalar que s'ha treballat en un total de 40 sent la majoria per l'aigua i vent, hi ha hagut alguns despreniments de teules, també s'ha tallat pins especialment a les urbanitzacions que podien causar problemes, hi ha hagut alguns despreniments de marges a la calçada o voreres i ha caigut la línia elèctrica provocant corts especialment a les urbanitzacions i disseminat, respecte a això estan treballant des d'hidroelèctrica.

Aquest migdia també s'ha tallat el Camí de la Murtera i s'ha acordat tancar per a aquesta vesprada l'Agència de Lectura Municipal La Uixola. Tampoc hi haurà classe de l’Escola Municipal de Teatre.

“Volem destacar la gran coordinació que hi ha hagut entre els diferents departaments, així com la Policia i Bombers, ja que el dispositiu està funcionant a la perfecció per a minimitzar els problemes i intentar que la ciutat puga tornar a la normalitat el més ràpid possible”, ha ressaltat l'edil de Seguretat, Raül Llopis.

Pujar