2 d’abril de 2020 2/4/20

El Grup de Danses Carrascal reivindicarà la classe obrera alcoiana

  Dins de la programació de la Fira Modernista, el Grup de Danses Carrascal participa en diverses activitats. Quan la Regidora de Patrimoni Històric i Turisme va parlar amb representants del Grup per preparar la primera edició de la fira, el Grup va donar tot el seu suport a la iniciativa i es va posar a treballar.

  Enguany, ja en la tercera edició, el grup vol reivindicar de valent al poble. Alcoi tenia a l’època modernista una classe burgesa, això és indubtable, però sembla que el poble ha quedat un poc apartat. Arreplegant el testimoni que va llançar l’Ajuntament en dedicar aquesta edició a Donya Amalia, el Grup ha recreat els oficis del poble, ja què a ells es va dedicar en major mesura la tasca educativa d’aquesta gran dona que ara es valora.

  En l’acte del pregó del divendres dia 20, en el que es traurà al personatge de Donya Amalia de sa casa, treballadors dels diferents oficis eixiran per retre-li l’homenatge que aquesta dona mereix. La secció de recerca, investigació i indumentària del Grup, ha documentat els vestits que vestiran els components del Carrascal, tant d’adults com de menuts, fugint en tot moment de la disfressa, i intentant apropar-se el més possible a la realitat de finals del segle XIX i primers del segle XX. Els vestits que lluiran les actrius que donaran vida tant a Donya Amalia, com a la seua ajudanta Adelaida, són una reproducció fidedigna dels que portaven en aquells anys. Hem de tenir en compte que estem parlant d’una època que ja va ser fotografiada i en la que podem documentar realment la roba que es feia servir.

  En altres moments de la fira, els membres del Grup trauran la roba burgesa, de la que també disposem. Amb tota aquesta tasca, el Grup vol apropar la realitat dels nostres avantpassats de l’època a generacions futures, i contribuir a una iniciativa encertada que demostra una vegada més la ferma aposta del poble d’Alcoi per mantenir i revitalitzar la nostra història, la nostra Cultura Popular.

  Al mateix temps, el Grup ha col·laborat activament en l’exposició organitzada pel CAEHA que ha obert les seues portes a la casa Donya Amalia. Juntament amb el Col·legi Carmelitas, i Creaciones Germanísimo, s’han aportat els elements que envolten als panells que conformen l’exposició.

  Pujar