elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Entre hui i demà l'Associació de Sant Jordi repartirà 3.500 Kg de pólvora per a l'alardo

Entre hui i demà l'Associació de Sant Jordi repartirà 3.500 Kg de pólvora per a l'alardo
  • S'ha incrementat en 300 quilos respecte al passat any

Durant el dia de hui i demà fins a les 12 hores tindrà lloc el repartiment de pólvora per part de l'Associació de Sant Jordi per al dia de l'alardo. Cada tirador, és a dir, persona amb el corresponent permís d'armes pertinent, podrà recollir la seua cantimplora precintada amb dos quilos, que estarà identificada amb un codi de barres personalitzat. Enguany hi haurà un total de 3.500 quilos, 300 més que l'any passat. El repartiment es fa en l'alberg del Baradello de Moya, en el paratge del Preventori, sota l'habitual supervisió dels responsables de l'Associació de Sant Jordi i de la Guàrdia Civil, amb el suport de la Policia Local.

Cal ressaltar que enguany tal com vam comentar, Alcoi tindrà el dispositiu més gran de seguretat per a les festes amb més de 2.600 efectius. A més dels controls d'alcohol i drogues als caps batedors i conductors de carrosses que vam comentar ahir, també s'ha treballat per a millorar la seguretat i evitar contratemps amb les carrosses. Per a això totes les carrosses que participen en les festes han de tindre un informe d'un enginyer que detalla a més el nombre concret de persones que poden participar, així com garanteix la seua seguretat.

En el tema de les carrosses la Policia Local, d'una banda, realitza els controls als conductors i també supervisa el sistema de fre i bloqueig. A més, col·labora per a l'arribada al partidor, juntament amb la Guàrdia Civil, que tindrà els seus dispositius en les entrades de la ciutat.

Pujar