elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dues informadores promocionen a Alcoi el projecte ‘Impuls’ per a l'envelliment actiu

Dues informadores promocionen a Alcoi el projecte ‘Impuls’ per a l'envelliment actiu
  • L'objectiu és donar a conéixer a la ciutadania la possibilitat de participar en esta investigació promoguda per l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i finançat al complet per l'Institut  Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE)

Dues informadores han començat aquesta setmana a difondre entre la ciutadania alcoiana el projecte “Innovacions tecnològiques per a l'envelliment actiu i saludable en la Comunitat Valenciana (IMPULS)”, del qual participa l'Ajuntament d'Alcoi. Este projecte està promogut per l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i finançat per Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Les informadores expliquen les principals línies i objectius d'este programa i faciliten les pautes sobre com participar, a través d'una enquesta, en esta investigació aplicada. L'activitat es desenvolupa en el marc del “Pla d'Activitats de caràcter no econòmic de l'IBV 2023 distribuïda a favor dels centres tecnològics de la Comunitat Valenciana, aprovada per la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2023.

El projecte està secundat per la Conselleria de d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General de l’IVAFIQ i la Direcció General de Persones Majors, així com per l'associació CVIDA. Cal assenyalar que la participació de l'Ajuntament en el projecte no implicarà en cap cas cap cost econòmic.

El projecte té com a objectiu facilitar l'envelliment actiu i saludable mitjançant l'ús d'innovacions tecnològiques. El seu punt de partida és una eina d'autoavaluació i suport als professionals, que permet reflexionar sobre com estem envellint i ajudar-los en el futur a detectar situacions de fragilitat i assignar solucions innovadores de cura.

Els resultats proporcionen informació sobre productes i serveis innovadors per a la permanència de la persona en el seu domicili de forma més activa, segura i saludable, millorant l'autonomia. Es pretén a més, una millora de les habilitats en l'ús de tecnologies, de l'autocura i de l'adequació de l'entorn, facilitant d'esta manera, un envelliment actiu i saludable.

Altres objectius del projecte són impulsar l'adequació, millora, implantació i el desenvolupament de solucions innovadores recolzades en la tecnologia, principalment procedents de petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana.

Amb este projecte es pretén fomentar l'ús d'innovacions tecnològiques en quatre àmbits: Salut amb el registre de variables per al perfilat i aplicacions per a la millora de l'autocura. En la participació amb la millora de l'autonomia personal, la comunicació i interacció social. També en la seguretat en la llar i en la formació sobre millora de l'autocura i vida independent.

El treball que es duu a terme des de l'Ajuntament d'Alcoi consisteix en el suport a la difusió del projecte per a promoure el reclutament de participants, que és realitzat per l'IBV; i la participació de professionals seleccionats pels municipis, en sessió de cocreació, per a adequació a la seua realitat territorial, així com per a facilitar espais de reunió per al desenvolupament d'activitats del projecte (tallers); i per a comptar amb l'assistència de la persona referent en el municipi, en l'àrea dels Serveis Socials, al llarg del projecte i en les seues jornades tècniques.

 

Pujar