elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’1 de desembre obri el termini dels cursos de Valencià que ofereix l’Ajuntament d’Alcoi

L’1 de desembre obri el termini dels cursos de Valencià que ofereix l’Ajuntament d’Alcoi
  • Cursos presencials de 70 hores. Sessions de 2 hores, 2 dies a la setmana, de gener a maig de 2024. Nivells: B1, B2, C1 i C2. El preu és de 32,29 €

El Gabinet Municipal de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat un any més els cursos de valencià per a tota la ciutadania. Recordem que el 25 de gener de 1990 l’Ajutament d’Alcoi va aprovar el Reglament Municipal de Normalització Lingüística per al municipi d’Alcoi i el seu Ajuntament, text que en el seu article 2 indica que un dels seus objectius és fer efectiu el dret de tota la ciutadania del dret de conèixer i usar el valencià, per això és important dur a terme accions com aquests cursos.

Seran cursos presencials de 70 hores en sessions de 2 hores, 2 dies a la setmana, de gener a maig de 2024.  Hi haurà diferents Nivells: B1, B2, C1 i C2. El preu és de 32,29 euros. S’impartiran en els IES Pare Vitòria i Andreu Sempere. La matrícula es podrà fer a la seu electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi de l'1 al 22 de desembre de 2023. Per informació i consultes es pot telefonar al 96 553 71 21, de 8 a 14 hores (Gabinet Municipal de Normalització Lingüística)

«Com administració més pròxima hem de potenciar i fer factible la possibilitat que tant tota la relació amb l'administració com la vida ciutadana puga fer-se, si es vol, completament en valencià per això cursos com aquestes que es fan des de fa molt temps ajuden a la ciutadania a poder utilitzar el valencià tant de forma oral com escrita», ha explicat el regidor de Política Lingüística.

El Gabinet Municipal de Normalització Lingüística és el departament municipal que s’encarrega d’atendre les necessitats de l’administració municipal en matèria lingüística i de vetlar pel procés de normalització del valencià, tant a l’Ajuntament com en la vida ciutadana, per mitjà d’activitats i de campanyes. Fomenta, coordina, difon i assessora en tot allò que té a veure amb l’ús i la promoció del valencià i la cultura valenciana en la vida pública i social, per a recuperar l’estatus que té com a llengua cooficial i pròpia del territori, i per a garantir els drets lingüístics dels ciutadans.

Pujar