elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença el programa europeu 'Intelligent Cities Challenge' amb la participació d'Alcoi

  • La ciutat va ser seleccionada dins dels 100 municipis europeus que formen part d'aquesta nova iniciativa de la Comissió Europea

El projecte europeu, 'Intelligent Cities Challenge' (ICC), és una continuació de la iniciativa de la Comissió Europea 'Digital Cities Challenge' de la qual Alcoi va formar part juntament amb altres dues ciutats espanyoles. Aquesta segona part del projecte, en la qual Alcoi ha sigut novament seleccionada, va arrancar el passat 28 de setembre amb el taller '"City Lab" que acaba, hui, 2 d'Octubre de 2020, realitzant-se a través d'Internet a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. El projecte que compta amb 100 ciutats europees tindrà una duració de dos anys i mig i està secundat per la Comissió Europea.

L'objectiu és unir a les ciutats de la Unió Europea participants per a aprofitar l'oportunitat d'un creixement sostenible, intel·ligent i ecològic, millorant la qualitat de vida i fomentant noves oportunitats per a les empreses i els ciutadans. En aquesta ocasió, el projecte pretén crear una plataforma comuna per a dades obertes, un mercat per a solucions de ciutats intel·ligents així com propiciar inversions conjuntes, nous mecanismes de suport i una nova dimensió internacional.

Els representants de la ciutat d'Alcoi han participat en les sessions interactives i s'han connectat amb altres ciutats per a identificar punts en comú i compartir l'experiència de la ciutat. D'altra banda, en els pròxims dies s'identificaran les primeres oportunitats de col·laboració amb, almenys, 2 ciutats europees.

Amb la terminació de les jornades hui divendres, juntament amb el programa ICC i la seua planificació ja definides, els tècnics alcoians traslladaran les conclusions als agents locals i del territori, des d'empreses fins a centres educatius, per a continuar avançant en aquesta iniciativa.

Recordar que el projecte ICC forma part d'un projecte més ampli de la UE que contribueix al Pacte Verd Europeu, a una economia pensada per al ciutadà i a una Europa adequada a l'era digital.

Pujar