elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquesta vesprada serà el concert col·lectiu d’Escola Canta amb més de 360 participants

Aquesta vesprada serà el concert col·lectiu d’Escola Canta amb més de 360 participants
  • A les 19 hores en el Pavelló Mutua Levante del Poliesportiu Francisco Laporta

L’Escola Canta” és un projecte educatiu que va nàixer el curs 2017-2018 de la mà de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. És un projecte per a les escoles de Primària que ha d’anar acompanyat de la Regidoria d'Educació dels ajuntaments implicats, amb la coordinació del Servei d'Educació Plurilingüe de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per a impulsar el Pla de Normalització Lingüística dels centres. Aquesta és la quarta edició d’Escola Canta.

L’Escola Canta té com a objectiu donar a conéixer la nostra cultura, tot combinant llengua i música. Consisteix a organitzar grups d'alumnes dels centres educatius de la ciutat per a cantar cançons en valencià. A més, implica les entitats musicals locals –en el nostre cas el Conservatori de Música i artístiques, com és el Conservatori de Dansa i l’Escola Municipal de Teatre. Com a cloenda es realitza un acte conjunt, la cantata, amb tots els centres i alumnes participants en què es posaran de manifest les competències lingüístiques i artístiques dels alumnes.

Aquesta proposta permet posar en contacte l’alumnat i el professorat amb les bandes de música, entitats artístiques de gran rellevància en la vida cultural dels pobles i ciutats del territori valencià.

L’Escola Canta s’adreça, sobretot, al professorat de música i a l’alumnat dels centres d’educació primària (preferentment dels nivells de 5é i 6é de primària) del sistema educatiu valencià.

A Alcoi, en aquest concert col·lectiu hi ha al voltant de 400 participants. Concretament l’alumnat dels col·legis: Horta Major, Miguel Hernández, Sant Vicent, El Romeral, Esclaves i Tomàs Llácer, la banda i el cos de ball del Conservatori Municipal de Música i Dansa Joan Cantó i l’Escola Municipal de Teatre.

En el curs actual la cantata que es posa en escena és «La missió de Robi». El text és d’Isabel Marín i la música de Marcel Ortega.

«La missió de Robi» és d'una composició d’una durada aproximada de 45 minuts, que combina música, cant coral, moviment coreogràfic i escenes teatrals. Consta de 6 escenes i 6 cançons, les quals tenen una gran qualitat poètica-

El concert col·lectiu és aquest divendres 26 de maig, a les de juny a les 19 h al poliesportiu municipal Francisco Laporta (pavelló Mutualidad de Levante). El concert estava previst que se celebrara el passat divendres en l’Auditori Amando Blanquer, però a causa de les previsions de pluja s’ha ajornat a aquesta setmana i s’ha canviat l’espai per un cobert.

PARTICIPANTS EN ESCOLA CANTA

CEIP TOMÀS LLÀCER 14

CEIP HORTA MAJOR 35

CEIP SANT VICENT 40

CEIP MIGUEL HERNÁNDEZ 41

ESCLAVES 41

ESCOLA MPAL. DE TEATRE 8

CONSERVATORI DE DANSA 35

CONSERVATORI DE MÚSICA 100

TOTAL 362 participants

Pujar