elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ple aprova importants assumptes per a Alcoi

El Ple aprova importants assumptes per a Alcoi
  MÉS FOTOS
  El Ple aprova importants assumptes per a Alcoi - (foto 2)
  El Ple aprova importants assumptes per a Alcoi - (foto 3)

  S'ha fet el pas definitiu per a la licitació del nou accés al Polígon Santiago Payá, s'ha iniciat l'expedient per a l'adquisició d'uns terrenys en Les Solsides i s'ha aprovat una addenda que augmentarà l'aportat per la Generalitat per a matèria de Serveis Socials. A més de sol·licitar que el CD Alcoyano siga BIC.

  L'Ajuntament d'Alcoi ha dut a terme aquest matí un ple extraordinari en el qual a més d'aprovar la sol·licitud perquè el CD Alcoyano siga declarat BIC, que compta amb el suport del president de la Generalitat, Carlos Mazón, també s'aprovat el pas definitiu per a iniciar la licitació de l'obra de l'accés del Polígon Santiago Payá (nota ja enviada), s'ha començat l'expedient per a l'adquisició d'uns terrenys en les Solsides i s'ha aprovat una addenda que augmentarà l'aportat per la Generalitat per a matèria de Serveis Socials.

  ADDENDA SERVEIS SOCIALS

  Pel que respecta a l'últim punt de l'ordre del dia, s'ha aprovat una addenda al contracte programa 2021-2024 entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i l'Ajuntament d'Alcoi per a la col·laboració interadministrativa i financera en matèria de serveis socials per a l'exercici 2024. En aquest cas l'Ajuntament va sol·licitar a la Generalitat que augmentara l'aportació pel fet que les despeses havien augmentat i després d'aprovar-lo Conselleria ara és ratificada pel Ple.

  Entre altres, la subvenció de conselleria en la línia nominativa per a l'equip d'atenció primària bàsica ascendia a 1.100.366 euros, havent d'aportar el consistori 88.854 euros. Segons l'informe del Departament de Personal s'han efectuat operacions per al pagament dels salaris i seguretat social del personal de l'equip d'atenció primària bàsica per un import d'1.746.244,29 euros.

  També s'augmenta a aportació de SAD Dependència passant de 870.276 a 930.276, o l'aportació de Conselleria per al programa d'atenció a persones migrants (PANGEA) passant de 19540 euros a 24.000. A més la conselleria ha consignat a l'Ajuntament 18.000 euros per al programa d'Igualtat i Inclusió del Poble Gitano o 12.000 euros per a programes d'Igualtat LGTBI. La mesura ha comptat amb el vot favorable de tots els grups excepte Vox que s'ha abstingut.

  “Estem satisfets per aquesta mesura, en una època de retallades constants és satisfactori que s'accepte aquesta addenda que beneficiarà a diferents programes socials, així com a l'atenció de persones vulnerables o programes d'igualtat LGTBI. Crec que és una mesura que hauríem d'haver votat tots a favor, sense cap abstenció, perquè les persones són el primer, abans que les ideologies”, ha afirmat la regidora de Polítiques Inclusives.

  ADQUISICIÓ DE TERRENYS EN LA PARTIDA DE LES SOLSIDES

  D'altra banda, el ple municipal d'Alcoi ha autoritzat aquest divendres la compra d'uns terrenys en la partida de Les Solsides. Es tracta de finques que integren l'àmbit de protecció del conjunt industrial de El Molinar, declarat Bé d'Interés Cultural (BIC) i on s'estan realitzant diverses actuacions de rehabilitació i millora del conjunt industrial. D'aquesta manera, el consistori s'assegura la propietat municipal d'aquestos terrenys, de la mateixa forma que, en el seu moment, es va adquirir l'àmbit de protecció de l'abric de La Sarga amb la finalitat de garantir que no hi haja cap mena d'intervenció urbanística que puga perjudicar paisatgísticament aquestos béns, ni ara ni en un futur.

  Cal tindre també en compte la intervenció de reurbanització que es durà a terme en l'entrada sud a la ciutat per l'antiga carretera N-340 dins del marc d'actuacions del Pla de Sostenibilitat Turística i que fa necessari comptar amb tota la propietat per a dur a terme l'actuació, consistent en la creació d'una via ciclopedestre que unirà la ciutat amb el BIC de El Molinar.

  L'import acordat amb els propietaris per a la venda de les seues finques és de 311.278,32 euros i l'acord aprovat aquest divendres autoritza el consistori a efectuar-los un primer pagament de 160.000 euros en el primer semestre de 2024 i a abonar-los els 151.278,32 euros restants en el primer semestre de l'exercici 2025.

  Tots els grups han votat a favor d'aquesta autorització, amb l'excepció del grup municipal de Vox, que s'ha abstingut.

  Pujar