elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi suspén la festa de Nit de Cap d'Any en la plaça d’Espanya

  • Es busca amb aquesta mesura garantir la seguretat de la ciutadania davant la Covid-19

L'Ajuntament d'Alcoi ha decidit suspendre la festa de Nit de Cap d'Any que tradicionalment es realitza en la plaça d’Espanya a causa de l'alta incidència de Covid-19 i per a evitar riscos de possibles contagis en un acte de molta aglomeració en el que no es pot garantir l’ús de la mascareta.

Recordem que actualment la nostra ciutat, igual que la majoria de municipis de la Comunitat Valenciana, té una incidència superior a 400 casos per cada 100.000 habitants de casos positius per Covid-19. Per sort la pressió hospitalària malgrat incidència no és elevada, gràcies al fet que la major part de la població està vacunada, no obstant això cal continuar prenent les mesures de seguretat sanitàries pertinents.

La normativa actual en la nostra Comunitat indica que és obligat tindre el certificat de vacunació, el conegut com el passaport Covid en Esdeveniments i celebracions amb concentració de persones i festivals de música que se celebren en espais tancats i en espais a l'aire lliure amb assistència de més de 500 persones i on no siga factible l'ús de màscara de manera permanent.

La Festa de Nit de Cap d'Any és una celebració a l'aire lliure en la qual hi ha una aglomeració molt alta de persones, participen més de 500 i a diferència d'altres esdeveniments, no es pot garantir l'ús en tot moment de la màscareta, ja que precisament en aquest acte es prenen el raïm i la gent sol brindar o beure al carrer, cosa que a més està prohibit i pot elevar el risc de possible transmissió de la Covid-19.

“Em sap molt greu haver de realitzar aquest anunci. Semblava que enguany si anàvem a viure un Nadal com en 2019, no obstant això davant la situació que estem vivint és fonamental la prudència i la prevenció. Sé que és una festa que agrada molt a la ciutadania, però es que entendran que és millor que no la celebrem enguany i que el puguem fer al pròxim de la millor manera possible”, ha afirmat la regidora de Festes, Carolina Ortiz.

Pujar