elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi se situa en la menor taxa de risc de pobresa de totes les comarques de la província

  • Es troba per baix de les mitjanes provincial i autonòmica

  • La taxa de desocupació s'ha reduït en 12 punts des de 2015

Des que el PSOE va arribar al govern d'Alcoi s'ha anat rebaixant la taxa de pobresa. Així, quan els socialistes vam accedir al govern, l'índex de pobresa era del 21% i en 2021 havia descendit fins al 19%. Aquest índex suposa, a més, trobar-se a les comarques amb menor taxa, com són les de L'Alcoià-El Comtat amb eixe 19%, i situar-se per davall de la mitjana provincial (27%) i autonòmica (21%). Aquestes dades estan extretes del Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana, sent les primeres existents les de 2012, primer any complet dels socialistes en el govern municipal d'Alcoi, i les últimes les de 2021.

A l'hora de comparar amb les comarques restants de la província, assenyalar que l’Alt Vinalopó i el Vinalopó Mitjà se situen en el 20%, el Baix Vinalopó amb el 25%, L'Alacantí amb un 29%, la Marina Alta, la Marina Baixa i la Vega Baixa amb un 30%. L'índex de pobresa ha augmentat 2’5 punts a la Marina Baixa, i especialment significatiu és l'increment a L'Alacantí, amb un creixement de 7’5 punts en una dècada. La resta de comarques han experimentat descensos, que se situen entre 0’1 punts de l’Alt Vinalopó i 3’3 de la Marina Alta.

BAIXA LA TAXA DE DESOCUPACIÓ

D'altra banda, assenyalar que recentment l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha actualitzat diferents dades, entre aquestes la taxa de desocupació, i pel que fa a Alcoi en 2022 es va reduir en tres punts respecte a l'any anterior, passant del 18’08% al 15’10%.

Aquest descens és especialment significatiu si tenim en compte els anys 2015, primer del que apareixen aquestes dades en l'INE i 2022, perquè ha baixat en més de dotze punts, ja que en 2015 la taxa de desocupació aconseguia el 27’27%. Assenyalar que la taxa de desocupació mesura el percentatge de persones que no tenen ocupació respecte a la població activa. A l'hora de comparar la taxa de desocupació d'Alcoi, apuntar que està per davall de poblacions com Alacant (16’65%), Elx (16’85%), Elda (20’16%) i Gandia (15’22%).

Recordar que l'atur ha anat descendint a la nostra ciutat i ho ha fet un 36% des que estem governant els socialistes. S'ha passat de 7.205 persones al juny de 2011, quan vam accedir al govern, a 4.628 el mes d'abril passat.

“Evidentment, el que ens agradaria és que ningú estiguera en situació de vulnerabilitat, però en els anys que portem governant a Alcoi hem aconseguit reduir l'índex de la taxa de pobresa i continuarem treballant en això. El descens de l'atur ha incidit directament, però també les polítiques socials que hem dut a terme”, apunta l'alcalde i candidat socialista, Toni Francés.

Francés afegeix que “per exemple, quan arribem al govern, ens trobem que el PP només havia pressupostat 160.000 euros, que van gastar tot en la primera meitat de l'any, per la qual cosa ja no quedava res per a ajudes d'emergència, quan a més vivíem una forta crisi. Nosaltres comencem a incrementar les ajudes d'emergència i hem arribat als 600.000 euros. Això no significa que hi haja més gent en risc de pobresa, perquè les dades demostren que no, sinó que hem fet el possible per arribar a més gent”. A tot açò se suma també l'ajuda perquè les famílies amb ingressos per davall dels 14.000 euros puguen fer front als pagaments de les càrregues, obligacions, serveis i subministraments bàsics de l'habitatge, junt amb diferents bonificacions, entre altres mesures.

Pujar