elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi seguirà amb mesures extraordinàries enfront del temporal de vent

Alcoi seguirà amb mesures extraordinàries enfront del temporal de vent
  • Continuaran tancats els parcs i suspeses les activitats esportives a l'aire lliure

  • Hi ha un dispositiu especial que està actuant per a tractar de solucionar les incidències el més ràpid possible

MÉS FOTOS
Alcoi seguirà amb mesures extraordinàries enfront del temporal de vent - (foto 2)
Alcoi seguirà amb mesures extraordinàries enfront del temporal de vent - (foto 3)
Alcoi seguirà amb mesures extraordinàries enfront del temporal de vent - (foto 4)
Alcoi seguirà amb mesures extraordinàries enfront del temporal de vent - (foto 5)
Alcoi seguirà amb mesures extraordinàries enfront del temporal de vent - (foto 6)
Alcoi seguirà amb mesures extraordinàries enfront del temporal de vent - (foto 7)

L'Ajuntament d'Alcoi seguirà amb les mesures determinades ahir per a minimitzar incidents enfront del temporal de vent que està afectant la ciutat i que està previst que seguisca fins a la vesprada, posteriorment les prediccions indiquen que continuaran havent-hi fortes ratxes de vent. Els parcs i jardins continuaran tancats, també se suspenen les activitats esportives a l'aire lliure, lògicament les que es realitzen en interior si es podran dur a terme. Així mateix s'ha tancat l'àrea recreativa del Racó Bonaventura per a evitar riscos per la possible caiguda de l'arbratge.

Des d'ahir hi ha actiu un dispositiu especial d'emergències que està actuant per a tractar de solucionar les incidències el més ràpid possible, Policia Local, Policia Nacional, Bombers, Protecció Civil, així com diferents brigades municipals, l'empresa dedicada a la recollida de residus i l'encarregada de la il·luminació i ornamentació. Han retirat arbres i vegetació que ha caigut, reposat els contenidors arrossegats i retirat o senyalitzat en cada cas elements urbans que han patit trencaments o il·luminació de Nadal.

El consistori també demana a la ciutadania que tinga en compte les mesures habituals davant els temporals de vent i que tanquen portes i finestres per a evitar corrents d'aire que puguen portar al trencament i caiguda de cristalls, també que retiren tests, gàbies i qualsevol objecte que puga caure al carrer i asseguren elements com els tendals, persianes i antenes. Es recomana no eixir al carrer si no és necessari, en cas d'haver de fer-ho no s'haurà d'anar per zones arbrades o parcs (per això s'han tancat). Igualment no és recomanable passar davall de bastides o edificis en construcció, o cases en mal estat, ja que poden produir caigudes de rebles i enderrocs. Així mateix cal evitar els murs i les tanques publicitàries. Els pals de llum i torres d'alta tensió són molt perillosos, cal allunyar-se i en cas de caiguda avisar al 112.

“En primer lloc vull felicitar a totes les persones que estan treballant en el Dispositiu Especial, estan actuant el més ràpid possible per a tractar de minimitzar els danys ocasionats i evitar perills a la ciutadania. Precisament per eixos motius seguirem amb les mesures que vam prendre ahir perquè per a nosaltres la seguretat dels alcoians i alcoianes és primordial”, ha indicat el regidor de Seguretat, Raül Llopis.

Pujar