elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi plora la pèrdua de l'alcoià Enrique Llácer Soler ‘Regolí’’

Alcoi plora la pèrdua de l'alcoià Enrique Llácer Soler ‘Regolí’’
  • Ha mort als 89 anys. Ha sigut un destacat percussionista que va obtindre la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts en 2015

L'Ajuntament d'Alcoi vol donar el seu suport i solidaritat a la família, companys i amics a causa de la mort d'Enrique Llácer Soler ‘Regolí’ en uns moments molt dolorosos per a tots aquells que han viscut i treballat al seu costat.

L'alcoià Miguel Valor ha mort als 89 anys. Va nàixer a la nostra ciutat el 20 de juny de 1934.

Va començar amb la bateria i la percussió als deu anys com a autodidacta, per a més endavant estudiar de manera acadèmica en els conservatoris de València amb Luis Vicente primer i Madrid posteriorment amb José María Martín Porrás. Va ampliar els seus estudis focalitzant el seu interés en el món de la música de jazz amb Josep Farreras (Barcelona), Kenny Clarke (1914-1985), en Paris, i Joe Jones (1911-1985), a Nova York.

L'any 1952 va ser assidu de les “jam sessions” barcelonines. En 1972 va entrar per oposició en l'Orquestra Nacional d'Espanya i una mica més tard, com a professor de percussió en el Conservatori de Madrid.

Prompte Regolí a través de la seua destacada presència en diferents àmbits (per gèneres i contextos), musicals a més de per la seua publicació “La Bateria, tècnica, independència i ritme”, es va convertir en un referent de tot aquell estudiant o músic professional a Espanya, dedicat als instruments de percussió en general i a la bateria específicament.

Com a bateria va seguir en actiu fins a ben entrada la dècada dels 80. A poc a poc va anar deixant la bateria per a dedicar-se més al seu treball com a percussionista clàssic solista en l'Orquestra Nacional i al terreny de la composició. Mstislav Rostropovich (1927-2007), va arribar a qualificar-ho com “el Karajan de la percussió”, després de la seua interpretació de Bolero, de Maurice Ravel.

Com a compositor en l'àmbit de la música clàssica és autor de diverses obres: "Enmo" i "So i Ritme" (per a percussió solista i orquestra), "Polirítmia per a un percussionista", "Tres temps per a un percussionista", "Fantasia per a bateria", "Col·laboració" (per a percussió i piano), "Somnis" (per a grup de percussió), "Divertimento per a sextet de vent", "Cançó d'un somni" (per a violí i vibràfon), "Welleriana" per a orquestra simfònica i un bon nombre d'obres més.

Per a la Festa d'Alcoi va compondre 'Anabel', una inspirada i bella marxa mora. Va ser el director del Himne de Festes d'Alcoi l'any 1975.

En 2015 Enrique Llácer Soler “Regolí” va ser distingit amb Medalla d'Or al Mèrit en Belles arts, com a “Músic de Jazz”, fent-li lliurament de tal guardó el Rei Felip VI en el Teatre Victoria Eugenia de Sant Sebastià, al costat de noms tan destacats com Anne-Sophie Mutter, Ainhoa Arteta, Vicente Amigo, Emilio Casares, etc

L'alcalde, Toni Francés, destaca la figura de ‘Regolí’, “ha sigut un músic que ha portat el nom d'Alcoi a les cotes més altes. Ha sigut reconegut internacionalment pel seu treball. Vull traslladar el meu condol a la família, amics i companys d'Enrique Llácer Soler ‘Regolí’”.

Pujar