elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi comença a interessar-se pels residus tèxtils

Alcoi comença a interessar-se pels residus tèxtils
  • Elisa Guillem ha assistit aquest dijous a les jornades d’ATEVAL sobre els residus tèxtils i ha defensat la necessitat de millorar la gestió d’aquests residus

MÉS FOTOS
Alcoi comença a interessar-se pels residus tèxtils - (foto 2)

Cada any als contenidors de roba de la ciutat d’Alcoi s’arrepleguen més de 80 tones de roba usada, als quals cal sumar la roba que no se separa correctament. L’ús que es fa d’aquestes peces i d’altres residus tèxtils, que en molts casos no són reutilitzables, és un tema que cada vegada s’està estudiant més. En aquest context, la regidora d’Indústria i Transició Energètica, Elisa Guillem, ha participat hui en unes jornades organitzades per l’Associació d’Empresaris Tèxtils, ATEVAL, en col·laboració amb AITEX, dins del projecte ADATEX.

Aquest projecte té com a objectiu analitzar la situació actual dels residus tèxtils, tant a nivell de generació com de gestió. És per això que des del projecte s’han interessat en la situació actual a la nostra ciutat. La regidora ha destacat la necessitat de fer front a aquesta problemàtica de manera coordinada entre les empreses i les administracions.

Des de la regidoria han explicat que la seua voluntat és, des del nou govern municipal, millorar la gestió que es fa d’aquests residus i apostar per nous usos i noves vies de negoci. Elisa Guillem en la seua intervenció ha posat com a exemple les empreses que ja treballen en el reciclatge del fil, aportant un valor afegit de sostenibilitat, i ha comentat que: «hem de treballar en un canvi de model a la nostra ciutat i a la comarca, per encaminar-nos a una economia circular generadora de riquesa i respectuosa amb el medi ambient».

Pujar