elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi aconsegueix el premi de la campanya ‘Reto Mapamundi’ d’Ecovidrio

Alcoi aconsegueix el premi de la campanya ‘Reto Mapamundi’ d’Ecovidrio
  • Aquest dimarts, 26 de setembre, va tindre lloc el lliurament de premis en l’Ajuntament d'Alcoi

MÉS FOTOS
Alcoi aconsegueix el premi de la campanya ‘Reto Mapamundi’ d’Ecovidrio - (foto 2)

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, i el Consorci Terra van fer lliurament aquest dimarts, 26 de setembre, dels premis de la campanya ‘Reto Mapamundi’, una iniciativa per a fomentar el compromís dels ciutadans dels 37 municipis participants amb el reciclatge d'envasos de vidre. Alcoi ha sigut un dels municipis premiats.

A més de la nostra ciutat també van ser guardonats Ibi, Cocentaina, Xixona, Agost i La Torre de les Maçanes. El reconeixement consisteix en la decoració de contenidors de vidre amb una imatge de la campanya adaptada a la localitat.

Aquest repte es va desenvolupar entre l'1 de febrer i el 31 de març, i tenia com a objectiu superar la taxa de reciclatge de vidre de les localitats participants respecte al mateix període de l'any anterior. Per a contribuir a aconseguir aquest propòsit, Ecovidrio va instal·lar en les poblacions un iglú decorat amb la imatge de campanya que recollia elements típics de les 3 comarques que conformen el Consorci TERRA.

Per al desenvolupament del concurs es van establir dues categories en funció del nombre d'habitants de cada municipi. Els guanyadors de cada categoria han sigut els que han obtingut una major puntuació atesos diversos criteris com són l'increment dels kg de vidre respecte al mateix període de l'any anterior, la difusió del kit gràfic facilitat als ajuntaments i les activitats i iniciatives promogudes des dels municipis per a donar a conéixer la campanya i el repte.

Així mateix, ‘Reto Mapamundi’ va incloure accions de dinamització i sensibilització ambiental durant els dos mesos de duració de la campanya. D'aquesta manera, els educadors ambientals d’Ecovidrio van recórrer els 37 municipis participants, entregant bosses reutilitzables per al reciclatge de vidre als ciutadans.

DADES ALCOI

La nostra ciutat registra un important increment en el reciclatge del vidre en els últims any. L'any 2000 es van recollir 462 tones, passant de les 695 tones recollides en 2016 i 963 en l'últim any, aconseguint una tendència a l'alça al mateix temps que es redueixen els envasos plàstics.

 

Pujar