elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi aconsegueix més de 10.200 euros gràcies als residus d'aparells elèctrics i electrònics

Alcoi aconsegueix més de 10.200 euros gràcies als residus d'aparells elèctrics i electrònics
  • Ha recollit més de 105 tones

L’Ecoparc ha gestionat 105.115,68 quilos de residus d’aparells elèctrics i electrònics durant 2021, el que ha suposat uns ingressos de 10240,37 euros.

Els residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE) que per les seues característiques (dimensions, pes, propietats...) no poden ser objecte de recollida ordinària. S'hi inclouen els RAEE, que són aparells que funcionen amb corrent elèctric o camps electromagnètics amb tensió en contínua Vcc i corrent altern Vca. Estan regulats i dividits en diferents grups: Aparells de fred (neveres, congeladors, ...), grans electrodomèstics: rentadores, assecadora, rentavaixelles, forns, microones, estufes, radiadors elèctrics…, TV i monitors, xicotets electrodomèstics i tubs fluorescents.

Durant 2021 s'ha recollit 44.205,57 d'aparells de fred, 19.281,25 quilos de rentadores, 39.659,86 quilos de televisors i monitors, 452 quilos de xicotets electrodomèstics, 1.517 quilos de tubs fluorescents, és a dir un total de 105.115,68 quilos de residus d’aparells elèctrics i electrònics. El preu per quilo durant aquest any s’ha fixat en 0,09742 euros, per això ha suposat un total de 10.240,37 euros.

Cal recordar que si s'adquireix un aparell elèctric o electrònic nou, es té el dret a deixar el vell gratis a l'establiment de compra, ja que aquest està obligat a fer- se'n càrrec de la recollida, del transport i del tractament, d'acord amb el que s'estableix en l'RD 105/2008, que obliga els productors a gestionar els seus residus mitjançant sistemes integrats de gestió. Si no es fa substitució per un de nou, es deu dur a l'ecoparc o es pot fer ús del servei de recollida de voluminosos, que es fa porta a porta de manera gratuïta telefonant al 900 101 843.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre ha destacat que, «aquests aparells elèctrics i electrònics tenen components molt contaminants i per tant és molt important gestionar-los correctament» i ressalta la conscienciació de la ciutadania, «cada vegada reciclem més i hi ha menys gent que abandona electrodomèstics als contenidors i els duu al lloc corresponent, tot i això recordem que l'ordenança municipal d'higiene urbana diu al seu article 48 que està prohibit l'abandonament d'aquest tipus de residu a la via pública o en solars o terrenys tant públics com privats, així com dipositar-los en l'interior de qualsevol contenidor o a les seues proximitats, el que pot comportar la seua corresponent sanció».

Pujar