elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 96,05% de les propostes aprovades en els pressupostos participatius ja estan finalitzades o en procés

  • Des de 2014 s’han aprovat un total de 76 propostes, de les quals 64 estan finalitzades, 9 en procés i 3 encara no han començat per diferents motius

Els pressupostos participatius d’Alcoi ja han viscut un total de 10 edicions, en aquests anys s’ha anat millorant el sistema de votació, a més es dedica una part per a propostes de despesa corrent, ja que, en primer lloc, eren només d’inversió i també ha augmentat la partida fins als actuals 400.000 euros. En aquests anys, s’han aprovat un total de 76 propostes, de les quals 64 estan finalitzades, 9 en procés i 3 encara no han començat per diferents motius. Les que estan en procés significa que ja han començat i encara no han finalitzat o que els departaments tècnics de l’Ajuntament estan portant a terme els processos administratius corresponents i que prompte seran una realitat.

Les propostes que s’han realitzat han estat molt variades i diverses, podem destacar algunes com la creació de zones de passeig per a gossos als parcs del Romeral, Barranquet de Soler i Zona Nord, el Pla Integral d’Accessibilitat, Actuació integral en els equipaments del Racó Bonaventura, Introducció del carril bici en la ciutat, Creació d’espai per a distints esports urbans en la zona del llit del riu, Il·luminació dels túnels de la Via Verda en el tram comprés entre el poliesportiu i l’Estepar, Instal·lació de semàfors adaptats per a persones invidents, Biblioteca infantil-juvenil en la zona Centre i Zona Nord, canvi de superfície de les pistes del poliesportiu Caramanxel, Posar jocs infantils adaptats per a xiquets/es amb diversitat funcional en els parcs, Recuperar basses, zones humides i sistemes de reg (davall el poliesportiu, bassa Xorrador, etc.), creació d’un Festival d’art urbà, Museus adaptats per a persones sordes i/o amb un altre tipus de discapacitats, Introducció d'energies renovables/plaques solars en instal·lacions municipals, Equipar a les associacions veïnals de projector, pantalla i megafonia, Realització d'una Fira Gastronòmica, realització d'un estudi de peatonalització del Centre (permanent i estacional), diferents actuacions a l’alberg caní, adequar zones d’aparcament, establir una línia d’autobús al poliesportiu en horari de vesprada, campanya i projecte participat contra la soledat de la gent gran, Escola municipal d'emprenedoria per alumnes de cicles formatius, rehabilitar pujada del Col·legi Santa Ana,transitada per vianants i vehicles, patis Actius- millorar els patis i els espais exteriors dels centres educatius públics: aprenentatge fora de l'aula, exposició d’artistes emergents d’Alcoi, fer una programació d’oci alternatiu per a joves, crear un servei d’atenció a la sexualitat per a joves o la realització o adequació de tallafocs.

Les úniques tres propostes que encara no han començat són la de les pistes de tennis que està portant-se a terme l’estudi per a la millor ubicació. La proposta de millorar la vida de les persones residents en centres de gent gran amb interaccions amb gossos abandonats que necessiten una llar, es va ajornar a causa de la Covid, i ara una vegada restablerta la total normalitat als centres de majors, començarà en poc temps la tramitació. La tercera proposta que encara no ha començat a tramitar-se és la campanya de sensibilització sobre persones amb “TEA”, ja s’han mantingut converses amb l’entitat, falta fixar una calendaritzció de les actuacions.

«Les xifres no menteixen, ja tenim acabades vora el 85% de les propostes i 9 més ho estaran d’ací a molt poc temps, completant pràcticament la totalitat de les actuacions aprovades. Com veiem els Pressupostos Participatius són una ferramenta important en la democratització i sostenibilitat de les ciutats. Cada vegada estan més consolidats i una mostra de què la gent veu que el que s’aprova es porta a terme, és que any rere any augmenta la participació», ha destacat la regidora de Participació, Aroa Mira.

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2024

Pel que fa a les propostes dels Pressupostos Participatius, respecte a l'any passat el nombre de propostes presencials ha augmentat un 48% passant de 59 a 122, les propostes en línia ha augmentat un 56% passant de 193 a 342.

En aquests moments i fins al 23 de novembre estem en el període de valoració de les propostes per part dels tècnics municipals. Entre el 24 de novembre i el 3 de desembre es realitzarà la confecció de la llista de propostes viables per a votació i la llista de propostes no-viables.

El període de votació de les propostes es durà a terme de les 12 hores del 4 de desembre a les 23.59 hores del 12 de desembre de 2023

Finalment, els resultats de les votacions de les propostes s'anunciaran abans del 31 de desembre de 2023.

Pujar