elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Setmana Santa d'Alboraia inicia el seu programa després del tradicional Pregó

La Setmana Santa d'Alboraia inicia el seu programa després del tradicional Pregó
  • Es tracta d'una Festa d'Interés Turístic Provincial

L'Ajuntament d'Alboraia, la Parròquia La nostra Senyora de l'Asunción i la Junta Local de Germandats i Corporacions de Setmana Santa ja han començat als tradicionals actes per a celebrar la Setmana Santa. Les 10 germandats tornen a recórrer els carrers de la localitat un any després, en una celebració caracteritzada per la tradició, la música i l'elevat interés turístic que suscita.

Els actes han donat principi amb el tradicional Pregó, que ha tingut lloc el dissabte 25 de març. Primer, es va celebrar l'Eucaristia en la Parròquia La nostra Senyora de l'Asunción d'Alboraia. A les 19:30 h va donar principi el Pregó a càrrec del Rnd. Sr. Alejandro Navarro Mulet, a l'Auditori Municipal. Va comptar amb la presència de l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría; la regidora de Turisme, Raquel Casares; el regidor de Cultura, Manuel Andreu i membres de la Corporació Municipal, així com del president de la Junta Local Luis Biosca, membres de les 10 germandats i veïns i veïnes de la localitat. La trobada, a més, va ser acompanyat per un concert a càrrec de la Societat Musical d'Alboraia dirigit per Sr. Eduardo Nogueroles, finalitzant amb un Vi d'Honor.

El pregoner de la Setmana Santa 2023 ha sigut Sr. Alejandro Navarro Mulet, que ha sigut Vicari Parroquial a Alboraia, i és sacerdot de La nostra Senyora de Fàtima de Sueca i Arxipreste de l'Arxiprestat número 30 "Santos Abdón i Senent".

L'alcalde, Miguel Chavarría, ha agraït a totes les persones l'esforç dipositat un any més per a la celebració d' "una de les nostres tradicions més importants, un dels elements que fan d'Alboraia un tresor i que ens permeten oferir una experiència turística única a les persones que ens visiten". En aquest sentit, cal recordar que la Setmana Santa d'Alboraia, integrada dins de la marca 'Alboraia Turisme', va ser declarada en 2018 Festa d'Interés Turístic Provincial.

Actes de la Setmana Santa d'Alboraia 2023

El Divendres de Dolors, 31 de març, es va a realitzar el Trasllat del Pas de la Germandat dels Set Dolors fins a l'Església Asunción de La nostra Senyora. El Dissabte de Passió, 1 d'abril, es durà a terme el Trasllat del Pas de la Germandat de la Vora-Creu, des del col·legi Santa María Marianistas fins al temple parroquial.

El Diumenge de Rams, 2 d'abril, veïns i veïnes i visitants gaudiran dels diferents trasllats que se celebren. A les 10:00 h arrancarà la Solemne Processó de Ramos des del col·legi Santa María Marianistas fins a la Parròquia on se celebrarà l'Eucaristia pròpia del Diumenge de Rams. A les 20.30 hores, del Trasllat del Pas del Crist de la Concòrdia des del carrer Botànic Cabanilles, que s'unirà al Trasllat del Pas de la Real Germandat de la Santa Faç al carrer Sant Cristòfor. També partiran el Trasllat del Pas de la Penitencial Germandat del Santíssim Crist del Perdó des del carrer Sant Cristòfor i el Trasllat del Pas de la Germandat del Santíssim Crist de la Provisió al carrer Germans Benlliure.

El Dilluns Sant, 3 d'abril, el trasllat del Pas de la Germandat del Sant Sepulcre farà el seu recorregut a partir de les 20.30 hores des del carrer Sant Cristòfor. Com tots els Dilluns Sants, a les 23.00 hores se celebrarà el Via+Crucis Penitencial de l'horta, des de l'Ermita de Vilanova recorrent els camins de l'horta, fins a la Parròquia, portant a braços al Crist de les Ànimes. El Trasllat del Pas de la Corporació de Granaders de la Verge de la Soledat farà el propi el Dimarts Sant, 12 d'abril, a les 21.00 hores.

En el Dimecres Sant, 5 d'abril, partiran dos trasllats: el de la Germandat de l'Oració en l'Hort i La nostra Senyora de l'Esperança des del carrer Botànic Cabanilles, i el del Pas de la Germandat de la Puríssima Sang des del carrer Miracle.

El Dijous Sant, 6 d'abril, a les 21.00 hores serà la Solemne Processó de Jesús Prendido des del Temple Parroquial. El Divendres Sant, 7 d'abril, a les 9.00 hores se celebrarà el Piadós Via Crucis, i el Solemne Sant Enterrament a les 20.30 hores. Per a finalitzar es durà a terme la Solemne Vigília Pasqual i Missa de Resurrecció a l'Església La nostra Senyora de l'Asunción, seguit de la Trobada Gloriosa que donarà pas al Diumenge de Resurrecció.  

Pujar