elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

9 premis per a un 9 d'octubre: Alboraia destaca la labor de 9 persones el Dia de la Comunitat Valenciana

9 premis per a un 9 d'octubre: Alboraia destaca la labor de 9 persones el Dia de la Comunitat Valenciana
  • L'Ajuntament, prèvia consulta a associacions i clubs, ha seleccionat a persones procedents de l'horta, la cultura, el patrimoni, el turisme i l'altruisme

MÉS FOTOS
9 premis per a un 9 d'octubre: Alboraia destaca la labor de 9 persones el Dia de la Comunitat Valenciana - (foto 2)

 

L'Ajuntament d'Alboraia ja té a les persones premiades per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana: un 9 d'octubre que des de fa més de 10 anys se celebra amb una gala en la qual es reconeix a una seleccionada quantitat de persones per la seua labor per i per al municipi. Per l'esdeveniment han passat en altres ocasions grans noms com l'oncòloga Ana Lluch, artistes de la talla d'Enric Mestre i Aurora Valero i grups com Ramonets.

Enguany, 9 persones es pugen a l'escenari per a visibilitzar el seu paper a Alboraia, 9 persones que reben el guardó de mans de l'alcalde, Miguel Chavarría, i membres de la Corporació Municipal. Daniel Rubio Navarro aconsegueix el premi al Patrimoni Cultural per tot el seu esforç a l'hora d'habilitar un òrgan a l'Església Assumpció de la Nostra Senyora, que hui serveix com a instrument per a concerts per a tot el veïnat. L'escriptora i traductora Encarna Sant-Celoni i Verger rep el guardó en el camp de la literatura, mentre que Enric Climent Martí fa el propi per tota la seua labor en matèria d'investigació històrica.

José Vicente Marco Giner, els beneficis del qual de les obres literàries que embene els dona a ONGs, és el premi Solidaritat. María Amparo Hurtado Dolz, coneguda cantant d'albaes', és el guardó a la tradició musical. Una altra dona, Pilar Fenollosa destaca en Horta i Tradició, fruit de tota una vida dedicada al tresor d'Alboraia. Vicente Miguel Ramón Panach en Arts Plàstiques i el Gremi d'Orxaters, pel seu impuls al Club de Producte 'Alboraia – Artesans de l'Orxata', un conjunt d'experiències turístiques en el qual estan involucrats una gran quantitat d'empreses sota un segell de qualitat assegurat, en matèria d'Innovació Turística, complementen uns premis que tanca l'anterior Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer Sánchez, per la seua labor col·laborativa amb 'Alboraia Turisme' a aconseguir un turisme de qualitat en el municipi.

L'acte institucional té lloc el mateix 9 d'octubre, a les 12.00 hores, a l'Auditori Municipal, prèvia fotografia de família en la senyorial Casa del Comte Zanoguera.

Pujar