elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'orxata deslliga la bogeria a Alboraia: Llargues coles per a degustar aquesta refrescant beguda

L'orxata deslliga la bogeria a Alboraia: Llargues coles per a degustar aquesta refrescant beguda
  • Alboraia celebra la seua 40 edició Dia de l’Orxata, una de les jornades més tradicionals de les festes patronals d'aquesta localitat que van tindre inici divendres passat 1 de juliol

MÉS FOTOS
L'orxata deslliga la bogeria a Alboraia: Llargues coles per a degustar aquesta refrescant beguda - (foto 2)
L'orxata deslliga la bogeria a Alboraia: Llargues coles per a degustar aquesta refrescant beguda - (foto 3)

Aquest producte que caracteritza a aquest municipi de l'Horta Nord és el motiu pel qual l'ajuntament ha organitzat diferents actes al llarg del dia en tres nuclis diferents del poble. Aquesta celebració, que ha tingut inici a les 12:00h, ha començat en gran repartint centenars de litres d'orxata i centenars de Fartons Polo tant als qui feien cua dempeus com als cotxes que passaven per a costat a recollir orxata en la Avinguda de l'Orxata. El gust per aquesta beguda valenciana s'ha pogut observar en la cola tan llarga que s'ha format en el repartiment d'orxata amb fartons per part del Gremi d'Orxaters d'Alboraia on també s'han pogut veure cares d'orxateries d'altres pobles com la de l'amo de de l'orxateria Subies d'Almàssera.

D'altra banda, l'alcalde d'Alboraia, Miguel Echevarría, ha explicat que “aquest dia és important perquè se celebra el 40 aniversari de l'orxata que allà l'any 1982, en honor a Sant Cristòfor, el Gremi d’Orxaters i Fartons Polo van decidir repartir l'orxata als veïns i visitants perquè tothom poguera provar-la”.


Aquest producte estrela forma part d'Alboraia Turisme que ha llançat l'Ajuntament d'Alboraia dins del seu Pla Estratègic de Turisme i el seu Pla Director de Turisme Intel·ligent. Miguel Echevarría ha explicat que “al costat de les festes s'aconsegueix fer costat al Gremi d’Orxaters a fer difusió del seu producte i estem molt contents de l'impacte que està tenint”.

Això ha sigut l'inici de l'una jornada que ha tingut lloc enfront de la pròpia Orxateria Daniel i, a més, ha estat acompanyada de música per part de la Colla de Tabal i Dolçaina de la Societat Musical d'Alboraia. La celebració es prolonga fins a la vesprada, hauran activitats en la Plaça de la Constitució a partir de les 17.30 la Orxatada, a les 18.00 taller infantil d’orxata artesana i a les 19.00 l'acte commemoratiu de la 40 edició de la celebració del Dia de l’Orxata.


Repartiments en Port Saplaya i La Patacona

En aquesta programació de la programació de la 40 edició del Dia de l’Orxata d’Alboraia també dos repartiments més gratuïts d'orxata artesana i fartons, amb l'objectiu de gaudir del dia de l'orxata en els tres nuclis d'Alboraia.

Aquests llocs seran Port Saplaya i La Patacona, per a gaudir tant a la població local com als visitants i turistes de la localitat. Tindran lloc els dies 16 de juliol en Port Saplaya i el 24 de setembre en La Patacona, coincidint amb les festes d'aquestes zones costaneres.

Pujar