elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'ONG Menuts del Món i Alboraia, una col·laboració per a millorar la vida de xiquets i xiquetes amb diversitat funcional a Bolívia

L'ONG Menuts del Món i Alboraia, una col·laboració per a millorar la vida de xiquets i xiquetes amb diversitat funcional a Bolívia
  • La regidora de Serveis Socials, Susana Cazorla, rep a la Cònsol de Bolívia per a mostrar-li el material aconseguit: cadires de rodes, corrector de cama, taula d'exercicis, etc.

MÉS FOTOS
L'ONG Menuts del Món i Alboraia, una col·laboració per a millorar la vida de xiquets i xiquetes amb diversitat funcional a Bolívia - (foto 2)

Una gran quantitat de material fisioterapèutic i d'ajuda per a xiquets i xiquetes amb diversitat funcional serà enviat des d'Alboraia fins a Santa Cruz de la Serra, a Bolívia, pròximament. La col·laboració entre l'ONG Menuts del Món i l'Ajuntament ha tornat a donar els seus fruits, activant la segona fase de l'anomenada Operació Silla de Rodes a Bolívia, en la qual es realitzen els preparatius per a l'enviament transoceànic.

Per a això, Susana Cazorla, regidora de Serveis Socials i Salut, ha rebut a la Cònsol de Bolívia a València, Nely Mamani Escobar; a Esther Roig, presidenta de l'ONG Menuts del Món, i a la doctora i investigadora, Cristina Parada, compartint les característiques del projecte i el seu estat actual.

El material està compost per cadires de rodes, correctors de cama, taula d'exercicis, caminadors, seients embuatats i un altre tipus de material sanitari i fisioterapèutic. Prové d'una donació de les mares i pares del Col·legi d'Educació Especial de Paràlisi Cerebral Infantil i altres patologies i arribarà a una comunitat en situació de pobresa.

El projecte s'origina amb la intervenció de l'ONG en una xiqueta amb mobilitat reduïda, la mare de la qual "va tindre el valor de no amagar-se i rebre ajuda, ja que fins a aquell moment, les persones amb diversitat funcional vivien ocultes a casa", explica la també periodista Esther Roig. A partir d'ací, ja són 80 menors les persones ateses pel projecte. Un dels seus grans assoliments ha sigut instaurar el carnet de discapacitats, que permet una bonificació al mes per part de l'Estat i optar a una altra mena d'ajudes.

"Alboraia sempre oferirà la seua ajuda a qui la necessite. Estem orgullosos i orgulloses de ser un poble molt generós i solidari, sempre col·laborant amb les iniciatives que poseu en marxa des d'ONGs com Menuts del Món", explica Cazorla, qui també recorda que Alboraia està germanada amb Charagua, a Bolívia, per a un intercanvi cultural i solidari. I és que aquesta col·laboració és només un exemple de les actuacions en les quals col·labora Alboraia en aquesta línia: a l'inici de la guerra a Ucraïna, el Consistori va posar en marxa una xarxa de col·laboradors per a enviar material sanitari, va col·laborar amb una 7K Port Saplaya que recaptava fons per a enviar més ajuda, ha donat generadors elèctrics per a alimentar centres de salut i biblioteques i ha treballat en altres causes amb diverses entitats socials.

Pujar