elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Oficina Verda d'Alboraia encapçala el desenvolupament sostenible amb prop de 200 consultes des de la seua obertura

L'Oficina Verda d'Alboraia encapçala el desenvolupament sostenible amb prop de 200 consultes des de la seua obertura
  • El servei municipal ha atés principalment dubtes i gestions de particulars (91,1%) amb les plaques solars com a tràmit estrela (73,82%)

MÉS FOTOS
L'Oficina Verda d'Alboraia encapçala el desenvolupament sostenible amb prop de 200 consultes des de la seua obertura - (foto 2)

191 consultes i tràmits ha gestionat l'Oficina Verda de l'Ajuntament d'Alboraia des de la seua obertura al febrer de 2022, la qual cosa posiciona aquest servei municipal com un punt clau en el desenvolupament sostenible en el qual treballa el Consistori. Es tracta d'una positiva xifra sobre la seua gestió, centrada en l'assessorament gratuït sobre ajudes energètiques.

Les dades mostren que aquest braç de la regidoria d'Urbanisme d'Ana Bru ha sigut especialment útil per a veïns i veïnes, amb el 91,1% de les sol·licituds ateses a particulars enfront del 8,9% a les empreses. A més, l'ajuda s'ha prestat pràcticament de manera equitativa presencialment (36,12%), per e-mail (32,98%) i per telèfon (21,99%), oferint la comoditat més gran possible a l'usuari en tot moment.

Les qüestions concernents a les plaques solars han sigut la principal gestió sobre la qual informar: li corresponen 141 de les 191 sol·licituds gestionades, la qual cosa suposa el 73,82% del total. La resta de tràmits han cobert dubtes sobre el Pla Renhata (obres i reformes d'accessibilitat, cuines i banys), MOVES III (per a compra de vehicles elèctrics i la instal·lació dels seus punts de recàrrega), la implantació de l'Informe d'Avaluació de l'Edifici IEE.CV., la rehabilitació d'edificis i la millora de l'eficiència energètica d'habitatges i temes sobre energies renovables.

La regidora d'Urbanisme, Ana Bru, ha valorat molt positivament la labor realitzada pel citat servei municipal: "L'Oficina Verda ha dut a terme una magnífica labor dins del paper fonamental que juga en el treball que realitzem en matèria de sostenibilitat i que es complementa amb accions com el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible o el registre en la 'Huella de Carbono' per a reduir emissions contaminants".

Punt clau del desenvolupament sostenible

L'Oficina Verda de l'Ajuntament d'Alboraia naix al febrer de 2022 com un nou servei públic d'assessorament gratuït per a particulars i empreses sobre ajudes disponibles relacionades amb l'eficiència energètica, la sostenibilitat i la rehabilitació d'edificis procedents per fons europeus i altres línies de subvenció.

Després del balanç i un descans per vacances de Nadal, l'Oficina Verda tornarà a obrir les portes en les pròximes setmanes per a continuar guiant a veïns i veïnes en els tràmits administratius que beneficien a la seua economia i al planeta.

Pujar