19 de gener de 2021 19/1/21

L'establiment De carne y hueso rep un Pack d'experiència d'Ecovidrio per la campanya "Toma Nota, Recicla Vidrio"

L'establiment De carne y hueso rep un Pack d'experiència d'Ecovidrio per la campanya "Toma Nota, Recicla Vidrio" - (foto 1)

  Alboraia va acollir el passat agost la campanya "Toma nota, recicla vidrio" desenvolupada per la entitat Ecovidrio, amb la qual col·laboraren més de 50 bars i restaurants de la localitat amb motiu d'augmentar la tasa de reciclatge d'envasos de vidre.

  El restaurant De carne y hueso, situat en la platja de Port Saplaya, va ser el guanyador d'un dels 90 Packs d'experiència per a dos persones sortejats al concurs organitzat dins de la campanya, durant la qual Ecovidrio va repartir poals de residus adaptats amb l'obtectiu de facilitar la labor de reciclatge, i va visitar els establiments per a explicar la importància de la seua col·laboració amb el reciclatge de vidre.

  Dades de reciclatge de vidre a Alboraia

  Segons dades relatives a 2017, els ciutadans d'Alboraia van reciclar un total de 346.010 quilos de vidre, la qual cosa suposa una mitjana de 14,4 quilos per habitant. A més, Alboraia compta amb una mitjana de 304 habitants per contenidor amb un total de 79 iglús per als residus de vidre.

  Estudi "Nuevos hábitos de los valencianos en la playa y sostenibilidad en verano"

  Una enquesta sobre els hàbits dels valencians en sostenibilitat i les seues preferències quant a plans estivals ha desvelat que el 90% considera l'absència de residus en l'aigua i en l'arena un factor determinant per a anar a la platja durant l'estiu. Així mateix, l'estudi d'Ecovidrio mostra que un 70,8% considera els serveis de seguretat i salvament com el segon factor més important, seguit pel nivell d'ocupació per al 66,9%, la qualitat de l'arena per al 58,9% i l'accessibilitat per al 57,1%.

  En relació als quiosquets de la platja, el respecte pel medi ambient -correcte reciclatge de residus, ús responsable de recursos, integració amb l'entorn, etc.- és el segon aspecte més valorat pels valencians, per darrere de la higiene de l'establiment i per sobre dels bons preus.

  20 anys reciclant envasos de vidre

  Els orígens del reciclatge d'envasos de vidre es remonten a la dècada dels 80 amb l'arribada dels primers contenidors a Madrid i Barcelona en 1982. Després de l'aprovació de 'Envases y Residuos de Envases en 1997 i l'inici de les operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l'entitat sense ànim de lucre gestora d'un servei de reciclatge al qual tenen accés tots els ciutadans. El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible d'acord amb els principis d'economia circular.

  La Comunitat Valenciana va signar l'autorització per a iniciar les operacions d'Ecovidrio la comunitat a juny de 1998. En aquestes dues dècades, el quilo per habitant de residus d'envasos arreplegats a la Comunitat Valenciana s'ha duplicat, passant de 8,2 quilos per persona en 1998 als 16,7 quilos per habitant reciclats en 2017.

  Pujar