elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde d'Alboraia rep a alumnat d'intercanvi de Finlàndia i de l'IES La Patacona

L'alcalde d'Alboraia rep a alumnat d'intercanvi de Finlàndia i de l'IES La Patacona
  • Els alumnes de l'Institut Vaskivuoren estan realitzant una estada de 6 setmanes

L'IES La Patacona organitza i participa en diferents estades i intercanvis a l'estranger amb altres centres educatius europeus.

En aquesta ocasió, han sigut 5 els estudiants de l'Institut Vaskivuoren de Vantaa (Finlàndia) els que han vingut a Alboraia per a realitzar un intercanvi de 6 setmanes en l'IES La Patacona, després de l'estada a l'agost d'alumnat de l'IES La Patacona a Finlàndia.

L'alcalde ha rebut a l'alumnat de tots dos centres a l'Ajuntament d'Alboraia i els ha fet lliurament d'un pack amb informació turística perquè puguen conéixer millor la nostra localitat, a més de parlar amb ells i elles sobre les seues experiències.

L'IES La Patacona porta dos anys participant en multitud de programes d'intercanvi, com el que està ara mateix en curs, que és un programa organitzat entre els mateixos centres i han batejat com MiniErasmus.

També participen en el programa oficial Erasmus+ KA1, en el qual el professorat té l'oportunitat de realitzar estades de formació i intercanvi a l'estranger, i estan preparant més intercanvis amb Finlàndia, Eslovènia i Alemanya amb el programa KA2 d'Erasmus+, que permet la mobilidad al professorat al costat del seu alumnat.

Gràcies a programes de mobilitat com la iniciativa MiniErasmus han realitzat intercanvis també amb instituts d'Eslovàquia i França amb alumnat de 3° i 4° de E.S.O.

En definitiva, una experiència enriquidora per als centres i poblacions que permeten tant a l'alumnat com al professorat compartir i estrényer vincles entre cultures i diferents maneres d'entendre l'educació.

Pujar