elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alboraia reforça la participació ciutadana amb la col·laboració del Síndic de Greuges

  L'Ajuntament d'Alboraia ha signat un conveni de col·laboració amb el Síndic de Greuges per a millorar la tramitació i resolució dels suggeriments i queixes dels veïns i les veïnes del municipi. El Consistori continua treballant així en potenciar encara més la participació ciutadana, un dels objectius que persegueix la regidoria que lidera Ana Bru.

  Aquest acord, signat per l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, i el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi Diego, contempla la millora de la protecció dels drets i llibertats de les persones, la qual cosa incideix en la millora de la tramitació i resolució de les preocupacions dels ciutadans.

  Gràcies a aquesta col·laboració, l'Ajuntament canalitzarà i tramitarà els expedients d'una manera més àgil, reduint així el temps de resposta. A més, habilitarà una bústia de recollida de consultes dirigides al Síndic de Greuges en l'oficina d'informació al públic AMIC i instal·larà en la pàgina web municipal un enllaç a la del Síndic de Greuges.

  Per la seua banda, aquesta institució publicitarà en la seua pàgina web el resultat de la investigació de les queixes que hagen sigut resoltes de forma favorable per al ciutadà per part del Consistori i tramitarà en menor temps aquests expedients gràcies a potenciar la comunicació a través de mitjans electrònics, més instantanis.

  Aquest conveni, que queda assegurat a través de la supervisió d'una Comissió Mixta en el qual ambdues institucions tenen representació per igual, es prorrogarà tàcitament per anualitats. Cal recordar que l'Ajuntament d'Alboraia, en aquest compromís amb la participació ciutadana, disposa també del servei de comunicació d'incidències de la Línia Verda, un formulari en la web oficial, un telèfon de contacte i les xarxes socials de les quals disposa el consistori.

  Pujar