elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ganivets, fulles d'afaitar i claus: Troben 17 kg de metalls sota la platja de la Patacona

Ganivets, fulles d'afaitar i claus: Troben 17 kg de metalls sota la platja de la Patacona
  • 250 detectoristes de metalls han rastrejat l'arenal.

Exactament van ser 259 detectoristas de totes les províncies d'Espanya i fins i tot de diversos països d'Europa els que van acudir dissabte passat a la platja de la Patacona d'Alboraia per a participar en l'esdeveniment nacional de la AVD.

El concurs va consistir a buscar 100 fitxes numerades de l'u al cent que l'organització havia enterrat en una zona equivalent a 6 camps de futbol. Les fitxes eren de diferents grandàries i materials, obligant els assistents a treure cada senyal que els emetia el seu detector de metalls. Amb això es va aconseguir descontaminar un total de 17 quilos d'escombraries metàl·liques en dues hores. El més destacable i perillós van ser objectes tallants com a ganivets, fulles d'afaitar, cristalls, embolcalls de plàstics, piles, ploms de pes, claus oxidats i multitud d'objectes que no haurien de ser aquí.

Després del concurs, va tenir lloc un minut de silenci en honor a les víctimes mortals de l'incendi del barri de Campanar, al qual es van unir el regidor d'Educació, Infància i Joventut, Ismael Rubio Pascual i Miguel Chavarría Díaz, Alcalde d'Alboraia. A més de poder comprovar l'extraordinària labor que fan els detectors de metalls a les seves platges, van felicitar els detectoristes pel seu altruisme.

Per a acabar, es va celebrar un sorteig on es van repartir més de 90 premis valorats en més de 12.000€. Entre ells hi havia: detectors de metalls, ordinadors portàtils, telèfons intel·ligents, tablets, televisors i un trofeu fet de plàstics reciclats de les nostres costes que va aportar l'ONG mediambiental Xaloc.

Associació Valenciana de Detectoaficionats

L'AVD lluita perquè, ara i sempre, els detectoristes puguen gaudir de la seua afició, secundant sempre la normativa i tenint reunions periòdiques amb Conselleria de Cultura. Informa a tota persona que acudeix a ella del reglament vigent sobre detecció metàl·lica, ja siga camp o platja, a la Comunitat Valenciana.

Ofereix avantatges als seus associats com són: descomptes en botigues de detectors, ajuda per a sol·licitar permisos de camp, excursions i visites culturals, subvenció parcial dels menús en els esdeveniments, prova de detectors nous en el mercat, inscripció gratuïta als seus concursos, etc.

La Policia Local i Nacional de Castelló ha sol·licitat els seus serveis en més d'una ocasió, sabent valorar el seu treball i el correcte ús d'aquesta eina. Ajuden a gent que acudeix a ells quan perden les claus, joieria o objectes amb gran valor sentimental.

Però, sobretot dona suport a que aquesta afició tinga un col·lectiu unit cada vegada més gran, per a així poder representar i lluitar pels seus drets.

MÉS FOTOS
Ganivets, fulles d'afaitar i claus: Troben 17 kg de metalls sota la platja de la Patacona - (foto 2)
Ganivets, fulles d'afaitar i claus: Troben 17 kg de metalls sota la platja de la Patacona - (foto 3)
Ganivets, fulles d'afaitar i claus: Troben 17 kg de metalls sota la platja de la Patacona - (foto 4)
Ganivets, fulles d'afaitar i claus: Troben 17 kg de metalls sota la platja de la Patacona - (foto 5)
Ganivets, fulles d'afaitar i claus: Troben 17 kg de metalls sota la platja de la Patacona - (foto 6)
Ganivets, fulles d'afaitar i claus: Troben 17 kg de metalls sota la platja de la Patacona - (foto 7)
Ganivets, fulles d'afaitar i claus: Troben 17 kg de metalls sota la platja de la Patacona - (foto 8)
Ganivets, fulles d'afaitar i claus: Troben 17 kg de metalls sota la platja de la Patacona - (foto 9)
Pujar